Головна Новини Політика Скандали.Політика Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО)

Депутат, що раніше складався в фракції «Слуга народу», вважає, що з нього навмисно «зробили наркомана»

13 липня 2021, 13:42
Поділіться публікацією:

Уже який день в Україні не вщухає обговорення ситуації з народним депутатом, екс-"слугою народу" Олександром Юрченком. Як відомо, політик потрапив у незначну аварію у Львові, проте все закінчилося здавання тесту на наркотики, котрий виявився позитивним. Що сказав Юрченко на спеціальному брифінгу для преси в парламенті, дізнавалася кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Рада.

Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО)

Нардеп Юрченко заперечує звинувачення у вживанні наркотиків. Фото із відкритих джерел

Слід зазначити, що на позачергове засідання ВР Юрченко прийшов у "всеозброєнні" — із документами, які підтверджують його правоту. Кілька різних клінік, провівши аналізи на наркотики, не виявили в крові депутата жодної присутності заборонених речовин. Як пояснив сам політик, один із аналізів робився ще у Львові, решта — у різних клініках Києва.

"Ніяких наркотиків я не вживав. І це я, нардеп, намагаюся через ЗМІ донести правду. А уявіть, як тоді звичайним українцям, у яких правоохоронці незаконно відбирають права, яких судять, у яких гроші ні за що вимагають", — обурюється Олександр Юрченко.

Політик підкреслив, що всі аналізи здавав добровільно і навіть готовий повторити це під експеримент на камеру, адже будь-які наркотики залишають тривалий вплив на організм людини. При цьому він підкреслює, що перевірився не тільки на екстазі, звинувачення у вживані якого йому закидають, але і на будь-які інші препарати. Всі тести показали негативний результат.

Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО) - фото 2
Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО) - фото 3
Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО) - фото 4
Скандальне ДТП у Львові: чи здасть мандат нардеп Юрченко через тест на наркотики (ФОТО) - фото 5

"Після того ДТП поліцію я викликав особисто, о 14:10, відразу після нападу на мене. Правоохоронці тримали мене дуже довго, потім з'ясували, що я депутат, почали спілкуватися з керівництвом. Пізніше мене відправили здавати тести. Коли побачив результати, знаючи, що не вживав ніяких наркотиків, я відразу ж подзвонив адвокатам", — розповідає нардеп свою версію того, що відбувалося.

За його словами, як тільки поліцейські його відпустили, він одразу поїхав шукати у Львові клініку, яка могла б зробити аналіз паралельно до вже існуючого. Після цього разом зі своїми помічникам політик відправився до столиці.

Також Олександр Юрченко пояснив, що взагалі робив у Львові.

"Я був на Закарпатті з робочим візитом. Як член комітету ВР, брав участь в заході з питань синхронізації енергетичної системи України і Європи. З Ужгорода до столиці дорога дуже довга, вирішив зупинитися на ніч у Львові. Моя машина зламалася, тому я позичив авто у своїх друзів [автомобіль, котрий потрапив у ДТП, зареєстрований на Інну Єрмак — ред.]. У ній не працював кондиціонер, тому я сподівався заскочити на СТО, але потім стався вже відомий інцидент", — говорить політик.

Те, що підтверджує одне з відео — виривання телефону з рук свідка, Юрченко не спростовує. Каже, що був на емоціях і розумів — відбувається провокація. Однак своїх дій не виправдовує. Як і не заперечує самого факту ДТП.

"Хто винен в ДТП, визначить суд. Але зараз ми говоримо про інше — відбулася підміна аналізів. При цьому документи, які відсутні і у мене, і у моїх адвокатів, чомусь є у журналістів і вже злиті в Мережу. Однак ми доведемо, що ці аналізи були сфальсифіковані", — підкреслює Олександр Юрченко.

За його словами, розслідуванням цієї неприємної ситуації цілком може зайнятися ДБР.

На питання про те, чи збирається він скласти мандат, Юрченко реагує досить емоційно.

"Проти мене скоєно злочин, з мене зробили наркомана, — говорить депутат. — Тож на якій підставі я повинен піти й писати заяву на звільнення?"

Відзначимо, раніше "Коментарі" повідомляли, що щодо цієї ситуації навколо Юрченко кажуть вітчизняні експерти. Кого звинувачують і хто повинен понести відповідальність, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини