Головна Новини Політика внутрішня політика У Львові нардеп в наркотичному сп'янінні скоїв ДТП: які можуть бути наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові нардеп в наркотичному сп'янінні скоїв ДТП: які можуть бути наслідки

Аварія трапилася близько другої години дня на площі Міцкевича

9 липня 2021, 22:19
Поділіться публікацією:

Народний депутат Олександр Юрченко, якого підозрюють у хабарництві і раніше виключили з фракції "Слуги народу", скоїв ДТП у Львові , а потім ще і напав на свідка, який знімав все на телефон. Про що говорить ця НП? Які можуть бути наслідки? Які висновки слід зробити?

У Львові нардеп в наркотичному сп'янінні скоїв ДТП: які можуть бути наслідки

ДТП. Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Ведучий "Надзвичайно. LIVE" на телеканалі LIVE, експерт з безпеки Олексій Павловський нагадує, що нардеп Олександр Юрченко був членом фракції "Слуга народу", пішов по мажоритарці, обирався від Голосіївського району Києва. А тепер йому "світить" позбавлення права керування на один рік, а також штраф у 17 000 гривень.

"Але це — не єдине. Те, що у нього виявили сліди наркотиків (тест підтвердив, що він був під дією наркотичної речовини "Екстазі", яке заборонено на території України), дає можливість нардепам винести на голосування до Верховної Ради питання про позбавлення його депутатського мандата. Тому що він ганьбить репутацію і цілої інституції — Ради, і мандата народного депутата", — пояснює Олексій Павловський.

За його словами, Юрченко має зараз ставати на облік до лікаря-нарколога та проходити регулярні перевірки, а також період певної реабілітації.

"Якщо нардеп дозволяє собі водити під дією наркотиків, то що говорити про інших верствах населення? Сьогодні в Україні в рік виписується по 130 000 протоколів за керування автомобілем в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння. Це дуже велика суспільна проблема, з якою треба боротися, — упевнений експерт. — І я сподіваюся, що ситуація з цим народним депутатом дасть поштовх, щоб співробітники патрульної поліції продумали механізми, що дозволяють ефективно виявляти водіїв, які перебувають у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння".

Адвокат, керуючий партнер в Юридичній фірмі Patriot.Legal Денис Бондар нагадує вислів "з грязі в князі". Його, на думку експерта, можна застосувати до багатьох депутатам ВР, особливо з фракції "Слуга народу".

Денис Бондар пояснює: "Більшість з них не мали особливо ніяких досягнень в житті, а багато хто навіть і дня не керували колективами. Вони потрапили в ВР виключно на хайп Зеленського. Як наслідок, такі люди, отримавши владу і вплив, однак будучи до них морально не готовими, починають поводитися аморально, нехтуючи нормами законів України".

Вони, за словами адвоката, фактично уявили себе небожителями і "новою політичною елітою".

"Швидше за все, наслідки будуть приблизно такими ж, як і коли Юрченко став фігурантом корупційної справи. А саме — абсолютно ніякими, — прогнозує Денис Бондар. — Давайте не забувати про кругову поруку, яка в нашій країні дуже чітко простежується серед всіх співробітників правоохоронних органів і владою. За час перебування "Слуги народу" при владі, юридичною спільнотою спостерігається грубе ігнорування норм законодавства України, коли питання стосуються особистих інтересів влади. А ось коли вони стосуються її опонентів, закон працює, але в самій збоченій формі".

Що стосується дії і санкцій ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, то відповідальність за водіння в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння повинна бути безальтернативною, впевнений експерт. І навіть не штраф, а невеликий тюремний термін, як це працює в Європі і США.

"Однак Україна до цього поки, схоже, не готова, — вважає Денис Бондар. — Чи відомі випадки, коли вітчизняні поліцейські при огляді використовували вже раніше роздруковані трубочки для Драгер і тому подібні випадки умисних підстав звичайних українців. Ну, а випадки, як з вищезазначеним депутатом, будуть повторюватися, поки дії "обранців" залишаються безкарними ".

Нагадаємо, неподалеку Львова, в селі Рясне-Руське трагічно загинув одинадцятирічний хлопчик. Він був за кермом автомобіля BMW, і, не впоравшись з керуванням з'їхав в кювет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини