Головна Новини Політика Скандали.Політика Скандальна вишиванка Зеленського: дизайнер пояснив, чому розріз збоку (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальна вишиванка Зеленського: дизайнер пояснив, чому розріз збоку (ФОТО)

Президента звинуватили в носінні російської косоворотки у День української вишиванки

20 травня 2021, 18:51 comments2387
Поділіться публікацією:

Неофіційне свято, що прославляє національну вишиванку, відзначається щорічно в третій четвер травня українцями по всьому світу.

Скандальна вишиванка Зеленського: дизайнер пояснив, чому розріз збоку (ФОТО)

Дизайнер скандальної вишиванки Зеленського захистив своє творіння. Фото: olenazelenska_official / Instagram

Цього року торжество злегка затьмарив гучний скандал, пов'язаний із Росією, через образ глави держави Володимира Зеленського. Однак, на думку дизайнера вишитої сорочки президента Артема Климчука, нічого "кримінального" не відбулося, повідомляє "Vogue Україна".

Нагадаємо, що багато представників українського сегменту соцмереж розкритикували Зеленського, який виклав фото, де вони разом із дружиною Оленою позують у вишиванках. Суть скандалу — у сорочці президента, яка більше схожа на російську косоворотку.

Зазначимо, що святковий одяг для президентського подружжя розробляв один із українських дизайнерів Артем Климчук, який володіє однойменним брендом (ARTEMKLIMCHUK). До слова, він же і підтвердив, що сорочка дійсно викроєна по типу косоворотки.

Однак Климчук стверджує, що в основі вбрання Зеленського знаходиться не національний одяг Росії, а старовинні вишиванки, які зберігаються в музеях на Дніпропетровщині. Дизайнер пояснює, що подібні сорочки, схожі із російськими косоворотками, часто носили українці, які населяли східні українські землі.

На підтвердження своїх слів дизайнер навіть виклав в особистому Instagram фотографію вишиванки, яку використовував для натхнення при створенні замовлення для президентської родини.

Скандальна вишиванка Зеленського: дизайнер пояснив, чому розріз збоку (ФОТО) - фото 2

Артем Климчук зазначив, що сорочку для першої леді також шили на основі старовинних образів. Обидві вишиванки прикрасили спеціальним візерунком, над яким працював майстер вишивки Руслан Панчук.

Нагадаємо, подружжю Зеленських "дісталося" від патріотично налаштованих українців. Багато хто не стримував їдких зауважень, а дехто — навіть нецензурної лексики. Більше деталей і реакцій користувачів шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як із Днем вишиванки України привітали європейські дипломати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гест

21 травня 2021, 06:09

Русская народная рубаха из Малороссии...

sex

20 травня 2021, 21:54

Хочешь заняться сексом сегодня вечером? Одинокие и замужние, красивые и не очень - все они хотят секса, без денег и отношений, просто секс. все анонимно и конфиденциально ----- http://gg.gg/kisky


Новини