Головна Новини Політика Скандали Що СБУ знайшли у представників заборонених партій
commentss НОВИНИ Всі новини

Що СБУ знайшли у представників заборонених партій

Силовики провели обшуки у представників заборонених політичних партій: знайшли зброю, георгіївські стрічки та російські прапори

14 грудня 2022, 16:50
Поділіться публікацією:

Служба безпеки провела обшуки в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та політичної партії "Русь єдина" у межах контрдиверсійних заходів у Києві, Дніпрі та Кривому Розі, пишуть "Коментарі".

Що СБУ знайшли у представників заборонених партій

СБУ провели обшуки в членів заборонених політсил

У результаті слідчо-оперативних дій знайшли зброю, георгіївські стрічки й прапори країни-агресора. Виявили також склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою тоталітарного режиму СРСР і "методички" російських пропагандистів. У них посіпаки Кремля закликають до підтримки окупаційних угруповань РФ та дають "рекомендації" щодо насильницького захоплення влади в Україні.

"За оперативною інформацією, функціонери КПУ планували використати весь "арсенал" пропагандистських засобів для проведення агітаційно-масових заходів на підтримку ворога у разі захоплення Києва і Дніпропетровщини", — кажуть в СБУ.

Усе вилучене правоохоронці відправили на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій. У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ст. 109 — дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.

Як раніше йшлося на порталі "Коментарі",  Служба безпеки України  виявила ще одного колаборанта серед колишніх депутатів"Партії регіонів" і  оголосила   йому  підозру у колабораційній діяльності. У співпраці з ворогом, за даними ЗМІ, звинувачується  Ігор Марков. А в Офісі генпрокурора стверджують, що український нардеп VII скликання, житель міста Одеси, ще у 2014 році поїхав на  російську територію, де активно співпрацював з ворогами, тим самим завдаючи  шкоди суверенітету та незалежності України. Як писав портал "Коментарі", 8 червня на засіданні суд розглянув адміністративну справу за позовом Міністерства юстиції до політичної партії "Опозиційний блок" про заборону діяльності політичної партії. Частину позовних вимог було затверджено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини