Головна Новини Політика рада Суд виніс рішення щодо діяльності партії "Опозиційний блок": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд виніс рішення щодо діяльності партії "Опозиційний блок": що відомо

В Мін'юсті розповіли проти яких ще партій, крім "Опозиційний блок", подано позови до суду щодо заборони їх діяльності

10 червня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Восьмий апеляційний адміністративний суд 8 червня на засіданні розглянув адміністративну справу за позовом Міністерства юстиції до політичної партії "Опозиційний блок" про заборону діяльності політичної партії. Також вказано, що третьою особою виступила СБУ.  Про це повідомляється на сайті суду.

Суд виніс рішення щодо діяльності партії "Опозиційний блок": що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Суд ухвалив рішення щодо заборони діяльності політичної партії, передачі майна, власності та активів обласних, міських, районних, первинних  осередків, структурних утворень у власність держави. В задоволенні решти позовних вимог суд відмовив. Протягом 20 днів сторона відповідача має право подати апеляцію до Верховного суду.

Текст рішення буде опублікований у термін відповідно до вимог законодавства в судових реєстрах та на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

"Згідно з рішенням суду, все майно, кошти та інші активи цієї партії постановлено передати у власність держави. Це стосується й обласних, міських і районних організацій вказаної політичної партії, а також первинних осередків та інших структурних утворень", – розповіла заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

Заплановані на другу неділю червня засідання з розгляду позовів Мін'юсту про заборону інших партій, які просувають проросійські наративи та діяльність яких була обмежена відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони. Мова йде про  "Партію Шарія", "Наші", "Ліву опозицію", "Союз лівих сил", "Державу", "Прогресивну соціалістичну партію України", "Соціалістичну партію України", "Соціалістів", "Блок Володимира Сальдо", "Робітничу партію України (марксистсько-ленінської)", "Русь єдина", партію "Справедливості та розвитку".

Як писав портал "Коментарі", чи варто українцям очікувати, що Шарія екстрадіюють до України для суду над ним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини