Головна Новини Політика Скандали.Політика Порошенко розповів про спецоперацію із Нацбанком в окупованому Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко розповів про спецоперацію із Нацбанком в окупованому Криму

Порошенко розповів про спецоперацію із Нацбанком в окупованому Криму

10 червня 2021, 22:04
Поділіться публікацією:

З українських банків в окупованому Криму в Україну під час спецоперації вдалося вивезти 4,5 млрд грн. Про це під час ефіру на телеканалі "Прямий" заявив п'ятий президент, народний депутат України Петро Порошенко, передають "Коментарі".

Порошенко розповів про спецоперацію із Нацбанком в окупованому Криму

Петро Порошенко. Фото: скріншот відео ТК "Прямий"

"Унікальна операція, яка була проведена главою Національного банку — пані Гонтаревою, Службою безпеки України на моє санкціонування, коли з окупованого Криму, з банків, із державного банку України було вивезено 4,5 млрд грн готівки. Це була спецоперація", — заявив Порошенко.

За його словами, звинувачення у збагаченні політика за часів його президентства не відповідають дійсності. Однак деталі спецоперації в окупованому Криму Порошенко не розповів.

"Уявіть собі, якби в руках бойовиків-росіян опинилося справжніх 4,5 млрд грн, скільки б вони могли накоїти лиха. Тому, коли говорять про якісь "пряники", — ось ознаки ефективності діяльності фінансової, банківської, промислової та безпекової позицій", — підкреслив п'ятий президент України.

Порошенко також розповів, що плівки, на яких нібито зафіксовано переговори щодо торгівлі вугіллям і електроенергією з окупованого Донбасу через "фірму-прокладку" від його "партнера" — опозиційного політика Віктора Медведчука, — це фейк, і звинуватив у цьому президента України Володимира Зеленського та бізнесмена Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, саме за часів президентства Петра Порошенка і призначеної у 2014 році голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, яка, до речі, перша жінка на такій посаді, в Україні був націоналізований "ПриватБанк", який належав українському бізнесменові Ігорю Коломойському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини