Головна Новини Політика Скандали Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО)

Андрію Тарану запропонували самому помарширувати в спеку на підборах

2 липня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

В Україні вибухнув черговий сексистський скандал — цього разу завдяки підготовці Міністерства оборони до участі в урочистому параді до 30-річчя Незалежності України. Увечері 1 липня Мережі з'явилися знімки, де жінки-військовослужбовці готуються марширувати головною площею країни... на підборах.

Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО)

Міністру оборони Тарану вручили туфлі для маршу. Фото: Ірина Геращенко / Telegram

Дуже багато громадських діячів висловили своє невдоволення подібним підходом. На думку народної депутатки від "Європейської солідарності" Ірини Геращенко, наказом про подібну парадну форму глава Міноборони перекреслив всі спроби попередньої влади домогтися для жінок рівних прав в армії.

"Проблем залишається багато. Наші військові досі не мають жіночої білизни, їм видають чоловіче спіднє, немає і бронежилетів з урахуванням особливостей жіночої фігури. Але мені і в голову не могло прийти, що міністр, замість вирішувати проблеми, додумається до каблуків на асфальті! На розпеченому асфальті!" — висловила Геращенко своє обурення в особистому Telegram-каналі.

Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО) - фото 2

Уже в п'ятницю, 2 липня, під час засідання парламенту депутати (як жінки, так і чоловіки) від різних політичних сил відкрито висловили невдоволення подібним рішенням щодо парадної форми для українок в армії.

Після декількох розгромних виступів з критикою на адресу очільника Міноборони Андрія Тарана кілька нардепок демонстративно вручили йому по парі туфель, запропонувавши самостійно спробувати помарширувати по плацу в спеку і на підборах. Також, за словами Геращенко, такий самий "презент" народні обраниці підготували й для Володимира Зеленського.

Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО) - фото 3
Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО) - фото 4
Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО) - фото 5
Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО) - фото 6
Навіщо міністру оборони в Раді подарували жіночі туфлі (ФОТО) - фото 7

Чи вирішать змінити форму для жінок-військовослужбовців, поки невідомо. До слова, вперше для представниць жіночої статі участь в параді до Дня незалежності стало можливим тільки у 2018 році. Тоді вони пройшлися київськими вулицями у військових берцях.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто і чому накинувся з кулаками на одного з "слуг народу" в кулуарах Ради. Подробиці та відео шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися, кому з депутатів належить ідея "розстріляти "ОПЗЖ" і навіщо це потрібно. Деталі — в публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини