Головна Новини Політика Скандали НАБУ публічно звинуватило генпрокурора в покритті корупціонерів і тиску на слідство
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ публічно звинуватило генпрокурора в покритті корупціонерів і тиску на слідство

В ОП прокоментували ситуацію

2 грудня 2020, 21:39
Поділіться публікацією:

За інформацією українських ЗМІ, Національне антикорупційне агентство публічно звинуватило генпрокурора Ірину Венедиктову в покриванні корупціонерів і тиску на слідство. Так, стало відомо, що по інформації НАБУ, 1 грудня Венедиктова без вивчення матеріалів кримінальної справи та правових підстав змінила процесуальних керівників у веденні кримінальної справи про незаконне заволодіння 81 мільйона гривень, що належать Нацгвардії. Сьогодні ЗМІ повідомили, що представники відомства хотіли вручити підозру у цій справі заступнику глави ОП Олегу Татарову.

НАБУ публічно звинуватило генпрокурора в покритті корупціонерів і тиску на слідство

В агентстві заявили, що це не перший випадок такого тиску на слідство. Це стосується й інших гучних справ, серед яких одержання хабаря депутатом "Слуги народу" Олександром Юрченком.

Сам Татарів вже заявив представникам ЗМІ, що вручення йому підозри від НАБУ — чутки, поширювані оточенням глави НАБУ Артема Ситника.

Також радник глави ОП Михайло Подоляк заявляв про те, що президент Володимир Зеленський і співробітники його офісу живуть за принципом невтручання в дії правоохоронних органів. За словами Подоляка, Зеленський дотримується принципу ніякого кумівства, тобто якщо антикорупційні органи доведуть вину, людина повинна понести покарання.

Раніше "Коментарі" писали про те, що за словами ЗМІ, в Офісі президента вважають, що Артем Ситник не має права очолювати антикорупційне відомство держави.

Також порталу стало відомо, що представники засобів масової створили сайт під назвою Венедіктова.RU, на якому публікують матеріали, нібито пов'язані з її злочинною діяльністю. Журналісти звинувачують її в систематичній корупції, а також у зв'язках з проросійським політиком Андрієм Портновим, який є близьким соратником Януковича.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини