Головна Новини Політика Скандали.Політика Міського голову Запоріжжя запідозрили в незаконному збагаченні
commentss НОВИНИ Всі новини

Міського голову Запоріжжя запідозрили в незаконному збагаченні

Національна агенція запобігання корупції запідозрила секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва в незаконному збагаченні

18 серпня 2023, 22:56
Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя Анатолія Куртєва, секретаря Запорізької міськради, виконувача обов’язків міського голови, виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад 9 млн грн. Про це, як повідомляють "Коментарі", на своєму сайті інформує НАЗК.

Міського голову Запоріжжя запідозрили в незаконному збагаченні

Анатолій Куртєв

За твердження агенції з питань запобігання корупції, в серпні минулого року під час обшуку помешкання, яке Куртєв орендував спільно зі своїм помічником, детективи НАБУ виявили та вилучили майже 600 тис. грн, 230 тис. дол. США та 650 євро. Цей обшук здійснювався у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні, до якого ймовірно причетний секретар міськради.

Анатолій Куртєв у відповідь на запит НАЗК заявив, що "нічого не знає про вилучені кошти та квартиру". Тим не менше, НАЗК та НАБУ стверджують, що він "користувався житлом разом зі своїм помічником", а вилучені кошти "не відповідають доходам, отриманими ними в законний спосіб".

Як зазначають в НАЗК, у виправленій декларації за 2020 рік Куртєв вказав, що грошових активів не має, а відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків свідчать, що його доходи за 2021 та 2022 роки не дозволяли накопичити вилучену суму. Факт користування ним вказаною квартирою був підтверджений свідками та інформацією з камер відеоспостереження.

Помічник секретаря міськради, який також проживав в цій квартирі, повідомив, що вилучені під час обшуку кошти, належать йому та його батькам. Однак НАЗК з’ясувало, що ані він, ані його батьки таких коштів в законний спосіб отримати не могли.

"Таким чином, Куртєв набув необґрунтовані активи у 9 млн 31 тис. грн, що перевищує його законні доходи, -  прийшли до висновку в НАЗК. - За результатами моніторингу способу життя НАЗК затвердило обґрунтований висновок стосовно секретаря Запорізької міськради у зв’язку з виявленням ознак корупційного кримінального правопорушення – незаконного збагачення, відповідальність за яке передбачено ст. 368-5 Кримінального кодексу України та надіслало його до НАБУ для здійснення досудового розслідування".

Анатолій Куртєв в своєму телеграм-каналі прокоментував висунені проти нього звинувачення:

"У зв'язку із систематичними публікаціями в ЗМІ замовних матеріалів допускаю, що є окремі особи, що можуть бути зацікавлені у введені в оману контролюючих органів, та могли розповсюдити недостовірну чи викривлену інформацію. Наразі ми не мали змоги ознайомитись з висновком НАЗК, тож посилаємо офіційний запит для ознайомлення. У будь-якому випадку я готовий до співпраці з детективами НАБУ для повного та швидкого з'ясування ситуації", — сказано в заяві в.о. міського голови Запоріжжя.

Анатолій Куртєв 2020 року став членом Запорізької міської ради від партії "Слуга народу". З квітня по червень 2020 року працював секретарем Запорізької міської ради, доки голова міста Володимир Буряк не відправив його у відставку. У липні 2020 року його було відновлено на посаді секретаря міської ради. Восени 2021 року після відставки Володимира Буряка він став виконувачем обов'язків голови міста Запоріжжя. Прихильники Володимира Буряка стверджували, що його відставка спричинена бажанням політичних суперників поставити очільником міста представника партії "Слуга народа".

Тим часом, Шольц закликав бути готовим до "незручних рішень" через війну в Україні.

Арестович поділився прогнозом про хід наступу ЗСУ.

А американська розвідка стверджує, що Україна не дійде до Мелітополя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини