Головна Новини Політика зовнішня політика Шольц закликав бути готовим до "незручних рішень" через війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц закликав бути готовим до "незручних рішень" через війну в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про позицію ФРН щодо подальшої підтримки України у війні проти агресивної Росії

18 серпня 2023, 21:59
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив про можливі "незручні рішення", які стосуватимуться України та конфлікту навколо неї. Про це він заявив на прес-конференції в Австрії. Щоправда, вони стосуються не гучних спроб посадити Україну і РФ за стіл переговорів, про що повідомляють деякі ЗМІ і заявляє союзник Путіна Олександр Лукашенко, а про нову політику Німеччини у сфері постачання озброєнь.

Шольц закликав бути готовим до "незручних рішень" через війну в Україні

Олаф Шольц

За словами Шольца, раніше Німеччина не постачала воюючим країнам озброєння, але порушила цю традицію у ситуації з Україною. За словами чиновника, Берлін і надалі надаватиме Києву політичну, фінансову, а також військову підтримку стільки, скільки потрібно.

"Російське вторгнення в Україну ставить перед усіма нами нові серйозні завдання. Росія загрожує не лише Україні, а й ставить під загрозу всю європейську архітектуру безпеки. Зрештою, ми всі повинні прийняти цю нову геополітичну реальність та вжити необхідних заходів. Німеччина вжила важливих заходів, я вітаю приєднання Австрії до європейської ініціативи протиповітряної оборони, ця війна в Європі вимагає від усіх нас переглянути критичну самооцінку, а іноді й бути готовими до прийняття незручних рішень. Попри наш принцип багаторічної політики, ми зараз поставляємо зброю в зону бойових дій, щоб Україна змогла себе захистити. Німеччина сповнена рішучості надавати Україні політичну, військову та фінансову допомогу доти, доки це необхідно. У цьому питанні будь-яка допомога з боку союзників підтримується", — сказав Шольц на спільній з канцлером Австрії Карлом Нехаммером прес-конференції.

Нагадаємо, що після Другої світової війни Австрія послідовно дотримується політики нейтралітету, не вступаючи до НАТО та інших військових блоків. Але після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну її військові підрозділи взяли участь у навчаннях НАТО у Швеції, яка відмовилася від нейтрального статусу, заявивши про бажання вступити до Альянсу.

Тим часом, "Ми їх зжеремо": Арестович поділився прогнозом про хід наступу ЗСУ.

Україна не дійде до Мелітополя, – американська розвідка.

А Держаудитслужба перевірила роботу ВДТСУ: порушення на мільярди гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини