Головна Новини Політика Скандали.Політика Лукашенко звинуватив в інциденті з літаком Польщу, Литву та Україну: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко звинуватив в інциденті з літаком Польщу, Литву та Україну: деталі

Білоруський лідер вимагає компенсувати витрати за інцидент з літаком Ryanair

26 травня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Командир екіпажу вирішив посадити літак Ryanair після повідомлення про його замінування в Мінську, тому що Польща, Литва та Україна відмовилися приймати борт. Про це у своєму виступі перед парламентом Білорусі заявив Олександр Лукашенко.

Лукашенко звинуватив в інциденті з літаком Польщу, Литву та Україну: деталі

Олександр Лукашенко. Фото: president.gov.by

На тлі підготовки світовою спільнотою нових санкцій щодо Білорусі за примусову посадку літака та арешт журналіста Романа Протасевича Лукашенко вибухнув критикою та звинуваченнями. Він вважає, що європейські країни повинні компенсувати витрати Білорусі за розслідування інциденту з літаком Ryanair та роботу екстрених білоруських служб.

"МНС, МОЗ, сапери, кінологи, антитерор та інші служби, які були підняті по моїй команді. Адже вони були задіяні відповідно до міжнародних правил та наших законів. Треба за це заплатити", — заявив Лукашенко.

Ставлення до Білорусі міжнародної спільноти Лукашенко назвав "гібридною війною" та пообіцяв відповісти "адекватно". Він також пригрозив, що саме з Білорусі може спалахнути чергова світова війна. У тому, що літак рейсу "Афіни — Вільнюс" після повідомлення про мінування зробив посадку саме в Мінську, Лукашенко теж бачить змову. Він звинуватив Польщу, Литву та Україну у відмові прийняти літак авіакомпанії Ryanair.

"Ні Вільнюс, куди він летів, ні Варшава, ні Львів або Київ. Чому нині стражденні та ридаючі не прийняли цей літак? Злякалися відповідальності? Або комусь все-таки дуже треба було, щоб він приземлився саме в Мінську?" — міркує Лукашенко.

Інцидент з літаком він вважає спланованою провокацією країн Заходу проти Білорусі.

Загрози Лукашенко торкнулися й незгодних з його режимом активістів та журналістів. Він пообіцяв, що кожен з них "відповість за законом", нагадавши всім "втікачам" та "протестунам", що "знає всіх в обличчя". Затриманого Романа Протасевича Лукашенко назвав екстремістом та терористом. Він звинуватив його в участі в бойових діях на Донбасі, вбивстві людей в Україні та роботі на західні спецслужби, а його дівчину назвав спільницею екстреміста.

Нагадаємо, після арешту Протасевича та його дівчини в Мінську Україна заборонила авіасполучення з Білоруссю, а світова спільнота готується відреагувати на дії Лукашенко. Крім того, Україна також заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини