Головна Новини Політика Скандали.Політика Глава МВС Білорусі Іван Кубраков може виявитися родичем глави "Укравтодору" - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МВС Білорусі Іван Кубраков може виявитися родичем глави "Укравтодору" - ЗМІ

Глава "Укравтодору" Кубраков про свого нібито високопоставленого родича з Білорусі не згадував

1 грудня 2020, 16:19 comments1349
Поділіться публікацією:

Видання "Апостроф" повідомляє, що призначений главою Міністерства внутрішніх справ Білорусі Іван Кубраков нібито може бути рідним дядьком глави "Укравтодору" Олександра Кубракова.

Глава МВС Білорусі Іван Кубраков може виявитися родичем глави "Укравтодору" - ЗМІ

Фото: ukravtodor.gov.ua

Як пише "Апостроф", біографія Івана Кубракова свідчить, що в родині кочегара на спиртзаводі Володимира Тимофійовича і колгоспниці Ганни Семенівни Кубракових було п'ятеро синів. Старший — Микола, 1960 року народження, в 1961 народився Михайло, в 1964 — Віктор, в 1969 — Сергій, в 1975 — Іван. Микола, за даними "Апострофа", нібито є батьком глави "Укравтодору" Олександра Миколайовича Кубракова і першим з родини пішов працювати в міліцію в Мінську. І коли Іван вступав в Мінську спеціальну середню школу МВС, а потім в Академію МВС Білорусі, йшов стопами старшого брата.

Зараз Іван Кубраков — генерал-майор міліції. Очолював відділ охорони правопорядку і профілактики управління внутрішніх справ адміністрації Центрального району Мінська, керував Заславським відділом Мінського РУВС. Обіймав керівні посади в Головному управлінні охорони правопорядку і профілактики міліції громадської безпеки МВС країни. Як пише "Апостроф", його називають "другим батьком" ОМОНу. За даними "Апострофа", ще в 2012 році він запропонував тодішньому главі МВС Ігорю Шуневич повернути спецпідрозділу звичну назву ОМОН і надати йому нові функції. Сам же брав участь у розробці нових тактичних схем.

28 березня 2019-го став главою міліції Мінська, а в кінці жовтня 2020-го був призначений новим міністром внутрішніх справ. Після представлення Кубракова Олександр Лукашенко зробив заяву, що не збирається брати в полон опозиціонерів. Саме Кубраков, припускають журналісти "Апострофа", "організовував жорсткі зачистки опозиції в Мінську" і тепер досвід затримань з "облавами і вторгненням в квартири жителів можуть впровадити по всій Білорусі". В одному з інтерв'ю генерал пообіцяв, що "мінська міліція країну ніколи не зрадить". А також Кубраков заявляв, що "ОМОН у законослухняних громадян викликає впевненість у безпеці, а у правопорушників, навпаки, це викликає певний страх". Відзначається, що саме Кубраков запевняв усіх, що правоохоронці проти будь-якого насильства, а "серед тих, хто виходить на вулиці — 50-60% мають судимість".

"На телеканалах він багато розповідає про те, як страждають бійці ОМОН, в яких кидають камінням і б'ють заточками. А про те, що відбувається з громадянами при розгонах, він говорить:"я хочу з упевненістю сказати, всі органи внутрішніх справ, вся Мінська міліція проти насильства. Коли громадяни перестануть виходити на вулиці й порушувати закон, тоді не буде ні застосування фізичної сили, ні підстав для застосування спецзасобів", — цитує матеріал "Московського комсомольця" "Апостроф".

У той же час Олександр Кубрак з "Укравтодору" не згадує про свого родича. При цьому наголошується, що на підряди для будівництва доріг білоруські державні компанії заходять в Україну регулярно. Як повідомляє "Апостроф", їх нібито негласно курирує Іван Кубраков. Серед таких названі " Белавтодор", "ДСТ №4 м Бреста" та інші.

Додамо, що "Коментарі" для підтвердження інформації звернулися до прес-служби "Укравтодору", але коментар на момент публікації не отримали.

Як повідомлялося, Білорусь готує санкції проти українських чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини