Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь готує санкції проти українських чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь готує санкції проти українських чиновників

Білорусь готова ввести санкції проти українських чиновників у відповідь на дії України

26 листопада 2020, 14:35
Поділіться публікацією:

Влада Білорусі вважає поведінку українського уряду недружньою і відповідно вживає заходів щодо реагування. Так, згідно з повідомленням білоруського МЗС, списку санкцій для української політичної верхівки вже готовий. З такою заявою виступив глава зовнішньополітичного відомства Республіки Білорусь Володимир Макей.

Білорусь готує санкції проти українських чиновників

"Ми виробили вже і застосуємо відповідні й адекватні заходи. На початковому етапі ми також підготували відповідний список санкцій щодо низки офіційних осіб України. І будемо далі дивитися, як будуть розвиватися події", — підкреслив Макей.

Білоруські дипломати також публічно пообіцяли "не залишати без відповіді жодну з дій України, спрямовану проти білоруської держави".

Головний дипломат Білорусі також нагадав, що Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу, попри заяви про те, що поставила відносини з Білоруссю "на паузу". Навряд чи такі кроки можна вважати доброзичливими стосовно сусідньої держави, резюмував дипломат.

Як повідомляв портал "Коментарі", влада Білорусі обурена акціями у Посольства Білорусі в Україні й вимагає забезпечити достатній рівень безпеки для співробітників зовнішньополітичного відомства. У зв'язку з мітингами під стінами Посольства Білорусі в Києві та консульства у Львові, білоруський МЗС викликав посла України Ігоря Кизиму, де йому вручили ноту протесту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини