Головна Новини Політика Скандали.Політика Експерт Загородній пояснив, чому в Україні не почалися "посадки" політиків високого рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт Загородній пояснив, чому в Україні не почалися "посадки" політиків високого рівня

Політолог вважає, що нинішні політики після наступних виборів можуть боятися самі опинитися за гратами

3 листопада 2020, 18:35
Поділіться публікацією:

Перспективи "справ Порошенка" — мізерні. Швидше за все, нічим це все не закінчиться. Так вважає економічний і політичний експерт Тарас Загородній в інтерв'ю "Коментарям".

Експерт Загородній пояснив, чому в Україні не почалися "посадки" політиків високого рівня

"На тлі відсутності позитивних результатів на економічному, політичному, соціальному фронтах (так, практично скрізь) таке собі" гоніння Порошенко ", за задумом деяких, може принести Зеленському якийсь іміджевий результат. Наприклад, підвищити рейтинг. Але це навряд чи", — каже експерт.

За словами Тараса Загороднього, в українському політикумі вищої ланки є негласний пакт — своїх не чіпати. Його порушив Янукович, коли посадив екс-прем'єра Тимошенко. Але потім все повернулося ще тим бумерангом.

"Приходячи до влади, у багатьох з'являється спокуса" звести рахунки "," посадити "," розігнати ". Але рано чи пізно ти цю владу втрачаєш. І піде" обратка ". Саме тому у нас практично немає посадок вищої ланки, — пояснює експерт . — Хоч багатьох є за що ".

Найчастіше ми бачимо просто декорації, впевнений Тарас Загородній. У стилі "ми так сильно хочемо посадити, але — не можемо". Хоч якби реально хотіли — змогли б. Вже кого-то з оточення топ-політиків — так точно.

"Ще одна причина — після люстрації і згубних реформ у нас практично знищили слідчий апарат. Те, що залишилося, не в змозі зібрати в потрібну конструкцію (яка не розсипалася б в суді) жодного гучної справи, — підкреслює експерт. — Якщо говорити про президентах, наприклад, можна було б залучити за перевищення службових повноважень. і Порошенко (те саме призначення Ситника головою НАБУ, яке вже визнав незаконним КСУ), і Зеленського, який почав правління з вельми сумнівного указу про розпуск парламенту. Але хто готовий це зробити ? "
Ознайомитися з іншими думками експертів з даної теми можна ознайомитися на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини