Головна Новини Політика Скандали Депутати більш як пів сотні місцевих рад просять Зеленського ветувати "містобудівну реформу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати більш як пів сотні місцевих рад просять Зеленського ветувати "містобудівну реформу"

Вже майже 1000 депутатів місцевих рад звернулися до Президента щодо вето на закон №5655 про "містобудівну реформу"

9 січня 2023, 20:11
Поділіться публікацією:

Майже тисяча депутатів місцевих рад вже звернулися до Президента України з проханням щодо вето законопроєкту №5655 — так званої "містобудівної реформи"

Депутати більш як пів сотні місцевих рад просять Зеленського ветувати "містобудівну реформу"

Обранці просять Зеленського застосувати вето до законопроєкту №5655

Про це повідомляє Асоціація міст України, пишуть "Коментарі".

"Обранці з різних політичних сил вірять у вето Президента України на законопроєкт №5655. На сьогодні 56 рад серед яких 28 міських і 28 сільських та селищних рад, прийняли відповідні звернення до Гаранта про застосування ним вето до законопроєкту 5655. З усіх куточків України депутати звертаються до Верховного головнокомандувача за захистом місцевого самоврядування та безпеки мешканців громад від норм законопроєкту 5655", — повідомляють в АМУ.

Аналогічне звернення ухвалила й Асоціація міст України (АМУ). Крім того, АМУ надала постатейне обґрунтування необхідності ветування законопроєкту.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", реформа містобудування, за яку проголосував український парламент, ухваливши проєкт закону №5655, призведе до децентралізації контролю, що раніше був сконцентрований в одних руках. Про це заявила заступниця міністра громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна. На її погляд, вкрай важливо, що в результаті запровадження нової реформи містобудування відбудеться повна цифровізація процесів.

Верховна Рада 13 грудня прийняла у другому читанні закон 5655, відомий як містобудівна реформа. І чи не одразу депутати місцевих рад почали на сесіях приймати звернення до Зеленського з проханням накласти вето на містобудівну реформу, яку погодили нардепи.

Як йшлося на порталі "Коментарі", віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров переконаний, що закон №5655 про реформу містобудування дозволить на рівні закону прибрати чиновників від прийняття рішень, автоматизуючи їх на підставі прозорих алгоритмів та перевірки даних в інших реєстрах та кадастрах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини