Головна Новини Політика внутрішня політика Місцеві ради почали звертатись до Президента з проханням ветувати закон 5655
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцеві ради почали звертатись до Президента з проханням ветувати закон 5655

Верховна Рада 13 грудня прийняла у другому читанні закон 5655, відомий як містобудівна реформа

20 грудня 2022, 16:27
Поділіться публікацією:

Про звернення з проханням до Зеленського накласти вето на містобудівну реформу, яку погодили нардепи, йдеться у повідомленні на сайті Асоціації міст України (АМУ), пишуть "Коментарі".

Місцеві ради почали звертатись до Президента з проханням ветувати закон 5655

Фото: з відкритих джерел

"Стрийська міська рада Львівської області ухвалила рішення про звернення до Президента України щодо накладення вето на законопроєкт 5655. Контроль за виконанням рішення поклали депутати на постійну комісію Стрийської міської ради з питань прав людини, законності та депутатської етики", — пише сайт АМУ.

У зверненні вказується, що законопроєкт неодноразово піддавався конструктивній та об’єктивній критиці представниками місцевого самоврядування.

"Законопроєкт №5655 створює умови для монопольного централізованого допуску будівельників на ринок, а тим, хто зайде, буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування. Контроль і нагляд місцевого самоврядування знищуються шляхом заміни їх на моніторинг, який містить в собі лише спостерігання за самовільним будівництвом. Вводиться будівельна амністія та відшкодування вартості будівництва самовільним забудовникам з місцевого бюджету. Порушуються права власників земельних ділянок, адже відповідальності за самовільне будівництво не буде. Ліквідовується можливість громадськості контролювати законність забудови та впливати на незаконні будівництва. Знищуються досягнення реформи децентралізації, вся галузь централізується та звільняється від реального контролю", — констатують в Стрийській міськраді.

Як писали "Коментарі", віцепрем'єр-міністрміністр цифрової трансформації України Михайло Федоров переконаний, що закон №5655 про реформу містобудування дозволить на рівні закону прибрати чиновників від прийняття рішень, автоматизуючи їх на підставі прозорих алгоритмів та перевірки даних в інших реєстрах та кадастрах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини