Головна Новини Політика Скандали.Політика Чотири члени Великої палати КСУ оголосили бойкот, відмовившись бути присутніми на засіданнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири члени Великої палати КСУ оголосили бойкот, відмовившись бути присутніми на засіданнях

Робота Великої палати КСУ заблокована

5 листопада 2020, 16:57
Поділіться публікацією:

Чотири члени Великої палати Конституційного суду "оголосили бойкот". Судді Сергій Головатий, Олег Первомайський, Віктор Колесник і Василь Лемак відмовилися бути присутніми на засіданнях вищого судового органу України в знак протесту щодо подій, які розвиваються на цей момент навколо КСУ. Крім того, вони дотримуються думки, що не можна оприлюднювати в ЗМІ проекти рішень КСУ.

Чотири члени Великої палати КСУ оголосили бойкот, відмовившись бути присутніми на засіданнях

Відомо, що саме ці судді КСУ відмовилися голосувати за ухвалення рішення щодо е-декларування.

Виходячи з цього, діяльність Великої палати КСУ не зможе здійснюватися, адже згідно з українським законодавством, розгляд правомірності прийняття законів, актів президента, Уряду та Парламенту повинні схвалити не менше 12 суддів. На цей час в КСУ 15 суддів, так що відмова чотирьох членів суду від участі в засіданнях заблокує роботу Великої палати.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Україні вдалося врятувати довіру міжнародних партнерів, що похитнулося через скандальне рішення КСУ. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу 5 листопада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини