Головна Новини Політика Скандали.Політика Бізнес в РФ та вугілля з окупованого Донбасу: що Геращенко розповів про Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнес в РФ та вугілля з окупованого Донбасу: що Геращенко розповів про Порошенка

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко прокоментував події часів президентської каденції Петра Порошенка

11 червня 2021, 08:36
Поділіться публікацією:

Петро Порошенко, коли був обраний президентом України, мав би позбутися свого бізнесу, який працював на території країни-агресора, проте не зробив цього. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу", коментуючи заяву п’ятого президента України Петра Порошенка щодо того, чи можна було б обійтися в питанні обміну полоненими без Віктора Медведчука, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, інформують "Коментарі".

Бізнес в РФ та вугілля з окупованого Донбасу: що Геращенко розповів про Порошенка

Антон Геращенко. Фото: скриншот відео ТК "1+1"

"Міг би Вінстон Черчілль відбивати атаки фашистів на Велику Британію, якби в нього теж була кондитерська фабрика десь поблизу Берліну? Мабуть, ні. Багато людей радили Петро Олексійовичу свою кондитерську фабрику передати до дитячого фонду ООН — ЮНІСЕФ, щоб прибутки з неї йшли б, наприклад, на допомогу дітям Донбасу, дітям Криму. він на це не пішов", — заявив Геращенко.

За його словами, "плівки Медведчука" пояснюють, чому опозиційному політику Віктору Медведчуку вдавалися маніпуляції з Петром Порошенком за часів його президентства.

"Його просто тримали на "гачку" через цю Липецьку кондитерську фабрику. Вона ж працювала та приносила прибуток до жовтня 2017 року. А чому? Тому що для цього потрібно було йти на компроміс. На компроміси, щоб віддавати росіянам — "Роснафті" — трубопровід, який тільки зараз, у лютому цього року, був арештований рішенням РНБО", — пояснив свою думку заступник міністра внутрішніх справ України.

Ще одна поступка Порошенка Росії — купівля вугілля з окупованого Донбасу, наголосив Геращенко.

"У російської сторони, яка окупувала Донбас, була велика проблема, — вони захопили наш Донбас силою, й постало питання — а що робити українським шахтарям, що видобували вугілля? Ми тоді, уряд Яценюка, почали закупівлю вугілля у Південній Африці. Прийшло декілька кораблів з Південної Африки. Ми могли б не купувати з Донбасу вугілля в терористів, але Служба безпеки під керівництвом Петра Олексійовича Порошенка у 2014 році почала низку кримінальних справ, та зірвали поставки з ПАР, а сам Петро Олексійович казав, що це вугілля не таке, воно неправильно горить. Внаслідок сотні мільйонів доларів були сплачені на окупованій території", — розповів Геращенко. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що першого президента України Леоніда Кравчука п’ятий президент держави Петро Порошенко звинуватив у розподілі українського держмайна на користь Росії. Порошенко заявив, що трубопровід "Самара – Західний напрямок" відійшов Росії ще під час президентства Леоніда Кравчука під час розподілу майна Радянського Союзу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

11 червня 2021, 08:46

Свою сраку рятує Гера.

Александр

11 червня 2021, 07:53

Геращенко еще тот фрукт ему верить себя не уважать


Новини