Головна Новини Політика внутрішня політика "Труба Медведчука": у чому Порошенко звинуватив Кравчука
commentss НОВИНИ Всі новини

"Труба Медведчука": у чому Порошенко звинуватив Кравчука

Першого президента України Леоніда Кравчука п’ятий президент держави звинуватив у розподілі українського держмайна на користь Росії

10 червня 2021, 23:49
Поділіться публікацією:

Трубопровід "Самара – Західний напрямок" відійшов Росії ще під час президентства Леоніда Кравчука під час розподілу майна Радянського Союзу. Про це під час ефіру на телеканалі "Прямий" заявив п’ятий президент, народний депутат України Петро Порошенко, інформують "Коментарі".

"Труба Медведчука": у чому Порошенко звинуватив Кравчука

Петро Порошенко. Фото: скріншот відео ТК "Прямий"

"Я не думаю, що всі розуміють, що труба знаходилася у власності Росії понад 20 років, бо ще під час каденції Леонід Макарича Кравчука відбувався розподіл майна — що йде в Росію, а що йде в Україну. І ця труба, відповідно до цього розподілу, за рішенням тодішнього президента Кравчука потрапила до Росії", — заявив Порошенко.

За його словами, цей газопровід був "російською власністю" з часів президентства Кравчука, а повернути у державну власність нібито намагались у до 2014 році, коли він став президентом. Порошенко також заявив, що журналісти про це "знали" та мовчали, тому, на його думку, "це маніпуляція". Він наголосив, що не буде коментувати "плівки або тези Путіна, Суркова, Козака, Медведчука" та інших, а буде коментувати лише свої розмови та документи РНБО за часів його президентства.

"Український уряд відповідно до цих рішень пішов в суд і аж до Верховного суду захищав українську власність. У нас є третя гілка влади — судова система. І боротьба продовжувалася, мені здається аж до 2017 року… І зараз, після гучних реляцій Зеленського — врешті-решт, санкції — не санкції, а Фонд держмайна вирішив піти до суду", — зазначив Порошенко.

Проте він вважає, що українській владі зарано казати про якусь перемогу в цьому питанні.

"Я не розумію, чому до рішення суду святкується перемога, коли від можливого Медведчука, який поставляв продукцію, мені здається, я не переконаний й не знаю цього, але мені здається "Лукойлу", переключення, як це робиться зараз, — коли трубу віддали в управління Коломойському й сумно відомому пану Лазорку, який ховався від правосуддя під час моєї каденції в Лондоні. І постачаючи нафту компанії "Роснефть" пана Сєчіна — правої руки й кошелька пана Путіна, який зараз займається цими поставками", — висловився Порошенко.

Нагадаємо, 19 лютого 2021 року Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України вирішила повернути у державну власність частину нафтопроводу "Самара — Західний напрямок". Того ж дня РНБО запровадила санкції проти опозиційного політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Паливо, а це близько 20% українського ринку дизельного пального, яке йде цим нафтопроводом із Росії, постачається через групу Proton Energy бізнесмена Нісана Моісеєва, якого ЗМІ пов’язують із Медведчуком. У березні 2021 року в Мінекономіки України заявили, що об’єми поставок, які реалізовувалися компанією Proton Energy, повністю замінять з інших альтернативних джерел.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини