Головна Новини Політика Скандали.Політика Австрійський професор звинуватив Путіна у брехні щодо української мови
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрійський професор звинуватив Путіна у брехні щодо української мови

Вчений Міхаель Мозер відповів на слова Володимира Путіна про те, що українську мову "розіграли" напередодні війни спецагенти Австрії

15 липня 2020, 12:05 comments2512
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив про походження української мови. На його думку, до XIII століття у росіян і українців — "єдиного народу" — не було ніякої різниці у мові, а перші відмінності виникли у XVI столітті, коли частина українців опинилася в полоні. Більш того, на думку Путіна, "український фактор" почав "розігруватися" нібито напередодні Першої світової війни австрійськими спецагентами. На питання, чи правдиві слова російського лідера, відповів відомий професор-україніст — австрійський вчений Міхаель Мозер. Про це пише "Укрінформ".

Австрійський професор звинуватив Путіна у брехні щодо української мови

“Як президент Міжнародної асоціації україністів, я б запропонував пану президенту РФ зосередитися на внутрішніх політичних питаннях в Росії. Тому що він дійсно вже намагається бути і "істориком", і "мовознавцем", хоча це йому, звичайно, не вдається. Тому що жоден фахівець не буде серйозно сприймати його висловлювання в області історії, мовознавства. Можу і менш дипломатично сказати: це — дурниці, нудні та нецікаві. З наукою не мають нічого спільного", — вважає Мозер.


Експерт запевняє, що ніякої давньоруської мовної єдності не існувало. Що ж стосується діалектів, з допомогою яких спілкувалися на Русі, вони були хоч і схожі, але все ж розрізнялися між собою.

“Різниця між українською та російською завжди була, просто з часом поглиблювалася, — впевнений учений. — Звичайно, не було ніякого спеціального органу, який би працював над розвитком української мови! Над українською мовою працювали самі українці".

Як раніше повідомляли "Коментарі", глава Російської Федерації Володимир Путін заявив, що зіпсовані відносини з Україною зовсім не стали результатом анексії півострова Крим у березні 2014 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини