Головна Новини Політика рада Журналістів каналів Медведчука можуть перестати пускати в Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналістів каналів Медведчука можуть перестати пускати в Раду

Депутати вже звернулися до Регулятора

8 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України можуть заборонити перебування журналістів каналів 112, NewsOne і Zik, які пов'язують з Віктором Медведчуком. Їх хочуть позбавити акредитації на роботу в українському парламенті. Про це розповів глава фракції "Голос" Ярослав Железняк, повідомляє видання "Економічні новини",

Журналістів каналів Медведчука можуть перестати пускати в Раду

Фото: Скрiншот

Політик заявив, що він виступає за те, щоб позбавити акредитації журналістів телеканалів, які потрапили під санкції, а також висловив надію на те, що скоро вони не зможуть перебувати в будівлі Верховної Ради.

За словами Железняка, механізм позбавлення парламентської акредитації є досить складним. Він сказав, що на прийняття такого рішення не може вплинути спікер Дмитро Разумков і апарат Верховної Ради.

Процедура передбачає звернення апарату Ради до Регулятора з проханням роз'яснити процедуру, яка анулює акредитацію журналістів.

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активів, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik.

Фактичним власником цього медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука. Зеленський заявив, що ці телеканали фінансувалися з Росії, і сказав, що вони підривали національну безпеку України та були частиною пропаганди Росії.

Тараса Козака також звинувачують у постачанні палива бойовикам і співпраці з терористами. Секретар РНБО Данилов заявив про те, що санкції будуть накладені й на інших депутатів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чим Україна обернеться закриття каналів Медведчука.

Читайте також про те, що Кравчук закликав до жорстких дій по Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

8 лютого 2021, 15:28

Канал "НАШ" -- в тот же список !

Дан

8 лютого 2021, 13:52

Тоталитаризм и диктаторский произвол в "дэмократычной" Украине становятся обыденным явлением. Украина - Северная Корея 2?


Новини