Головна Новини Політика рада Завдання лідера фракції: нардеп Кінзбурська про голосування «Слуги народу» і розподіл голосів
commentss НОВИНИ Всі новини

Завдання лідера фракції: нардеп Кінзбурська про голосування «Слуги народу» і розподіл голосів

Пріоритетності серед депутатів в Раді немає, вважає нардеп

30 березня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Рішення проголосувати за певний законопроект серед депутатів від "Слуги народу" часто приходить під час парламентської дискусії. Про це в інтерв'ю "Без кнопок" для порталу "Коментарі" розповіла нардеп Вікторія Кінзбурская.

Завдання лідера фракції: нардеп Кінзбурська про голосування «Слуги народу» і розподіл голосів

Вікторія Кінзбурська. Фото: "Коментарі"

Політик пояснювала, що найчастіше у народних обранців є чітке розуміння того, які пропозиції для голосування будуть підтримані, а які — ні. За словами Кінзбурської, в цьому часто допомагають опоненти, прямо пояснюючи, чому не голосуватимуть за якийсь конкретний проект закону.

На питання про те, чи існують "договорняки" щодо голосування в межах фракції "Слуги народу", Вікторія Кінзбурська нагадала про існування особистої думки.

"Як домовляємося? Навіть якщо домовляємося, то це завдання лідера фракції. Я не лідер фракції й не лідер групи. Тобто ми розуміємо, за що голосувати будуть, за що — не будуть. [...] Як це відбувається кулуарно, я не можу сказати. Крім того, Ви ж не забувайте, що у кожного депутата, особливо мажоритарника, є своя особиста певна думка стосовно тієї чи іншої проблеми. Один це бачить так, другий — інакше", — пояснює нардеп.

Одночасно з цим політик говорить, що багато законопроектів викликають парламентські дискусії. Тоді нардепам доводиться переконувати один одного безпосередньо в процесі обговорення документа, ніж хороша та чи інша ініціатива.

При цьому для адміністрації Верховної Ради немає пріоритетів серед депутатів. Робота відбувається чітко за планом, впевнена депутат.

"Всі питання важливі, якщо це екологічний комітет, комітет з питань податків, комітет з питань бюджету... Але є деякі законопроекти, які ми повинні приймати в певний термін. Наприклад, бюджет України — це пріоритет. Ми розуміємо, що до Нового року ми повинні проголосувати бюджет. Ось зараз я чекаю, що на цьому тижні буде винесено на голосування законопроекти мого авторства", — додає Вікторія Кінзбурська.

Також нардеп впевнена, що у нинішнього парламенту немає питань і претензій до спікера щодо черговості проектів. За словами Кінзбурської, відкладання якихось документів на "дальню полицю" сьогодні немає — всі зареєстровані законопроекти своєчасно виносяться в зал.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як, на думку Вікторії Кінзбурської, можна врегулювати мовний конфлікт в Україні.

Також на порталі вдасться дізнатися, до чого призведе скандал в партії "Голос".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини