Головна Новини Політика рада Засідання парламенту: які важливі законопроекти підтримали депутати
commentss НОВИНИ Всі новини

Засідання парламенту: які важливі законопроекти підтримали депутати

Верховна Рада прийняла проекти щодо фінансів, СНД, санкцій проти росії

20 червня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Верховна Рада ухвалила двадцять законопроектів під час засідання 19 червня. Серед них є закони про розірвання угод з СНД, з питань соціального захисту тощо. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Засідання парламенту: які важливі законопроекти підтримали депутати

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Зокрема, було ухвалено законопроект №7471 про звернення до країн ЄС щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Свої голоси віддали 315 депутатів всіх фракцій та партій. 

Україна розірве угоди з росією. Ухвалено законопроекти:

- №0149 про припинення співпраці України та рф в сфері науково-технічного співробітництва,

- №0093 — Україна розриває угоду з СНД про співробітництво в сфері розвитку систем стільникового рухомого зв’язку;

- №0103 — наша держава виходить з угоди країн СНД про створення Міждержавного резерву біопрепаратів та засобів захисту тварин;

- №0141- про припинення дії протоколу СНД щодо Угоди про міжурядовий фельд’єгерський зв’язок;

- №0147 — Україна розриває угоду з СНД щодо розвитку малого бізнесу.

Також парламент ухвалив законопроект № 0155, де йдеться про організацію заходів в зв'язку зі зміною торгівельної Угоди між Україною та Великобританії. Нардепи підтримали документ №7430 та звернуться від імені української влади до урядів інших держав із закликом розірвати з росією договори про уникнення подвійного оподаткування.

Крім того, нардепи підтримали заборону російської музики (№7273-д ) та книжок з росії й Білорусі (№7459). Натомість українські видавництва та книгарні отримуватимуть дотації та субсидії (№6287). Два законопроекти в сфері освіти прийняті в цілому: №7293 про розширення можливостей здобуття професійної освіти для деяких категорій українців та №7325 зняття обмежень на період воєнного стану щодо тривалості освітнього процесу та кількості учнів у класах. Щодо захисту дітей парламент підтримав документ №7450 про звернення до ООН щодо неприпустимості передання  викрадених та примусово вивезених дітей з України на усиновлення в рф.

Схвалено за основу законопроект №7310 щодо встановлення спрощеного порядку документування фактів народження або смерті людей на час воєнного стану.

У фінансовій сфері ухвалено чотири документи, які запропонували депутати: щодо виплат коштів з бюджету фахівцям Українського культурного фонду (№7417); щодо можливостей вибору фінустанови для отримання військових пенсій (№7337); військові, що беруть участь у бойових діях, не будуть сплачувати з зарплати військовий збір (№7432); подавати скарги в процесі державних закупівель відтерміновано (№7328).

Депутати проголосували за нові норми для будівництва споруд — обов’язкова наявність бомбосховищ (№7398).

Як писав портал "Коментарі", депутати створили нове міжфракційне об'єднання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yzheleznyak
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

5 липня 2022, 20:45

Чи будуть бункери у кожному будинку? Проект закону про бомбосховища. Законопроект 7398 | Proremont https://www.youtube.com/watch?v=dtqpe4lTMic


Новини