Головна Новини Політика рада Заради кримських татар, кримчаків і караїмів: чи підтримала Рада закон про корінні народи
commentss НОВИНИ Всі новини

Заради кримських татар, кримчаків і караїмів: чи підтримала Рада закон про корінні народи

За визнання окремих народів корінними проголосувало 325 народних депутатів

1 липня 2021, 18:04
Поділіться публікацією:

1 липня в українському парламенті на розгляді були присутні відразу кілька важливих для країни законопроєктів. Один із них — який прописує поняття "корінний народ" — своїми голосами підтримали відразу 325 народних обранців, повідомляє "Сегодня".

Заради кримських татар, кримчаків і караїмів: чи підтримала Рада закон про корінні народи

Рада прийняла закон про корінні народи України. Фото з відкритих джерел

Згідно з текстом закону під номером 5506, якому дуже сильно протистоїть Росія, корінними народами в нашій країні відтепер визнають кримських татар, кримчаків і караїмів. Усе тому, що за межами України в них відсутнє конкретне державне утворення.

Ані росіяни, ані болгари, ані угорці, ані представники будь-якої з нині існуючих країн, визнаних офіційно, згідно із Законом "Про корінні народи" вважатися такими не можуть.

Згаданий документ 5506 дозволяє представникам корінних народів вільно розвиватися в економічному, соціальному і культурному плані. Також їм буде дозволено мати власні навчальні заклади, щоб і далі вивчати і розвивати рідну мову. Велику увагу приділять й історії корінних народів.

До слова, ця законодавча ініціатива України викликала величезний резонанс у Росії. Російські політики вважають, що прийняття такого документа ще більше загострить конфлікт на Донбасі. При цьому в Держдумі фактично ототожнюють поняття "росіянин" і "російськомовна людина", що вже є логічною помилкою, на яку, зрозуміло, тамтешні політики закривають очі.

Днями президент РФ Володимир Путін навіть підкреслив, що звичайних українців не вважає недружніми по відношенню до Росії. Однак такий, на його думку, є наша нинішня влада. Політик сказав, що зараз в Україні намагаються "видавити" російську мову, нехтують нібито "корінним російським населенням" і переслідують опозицію (відсилання до санкцій проти проросійського політика Віктора Медведчука).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як до ініціативи визнати кримських татар корінним народом України відносяться деякі з народних депутатів України. Ексклюзивна думка — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як у Зеленського відреагували на невдоволення росіян законом про корінні народи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини