Головна Новини Політика рада Законопроєкт Зеленського про корінні народи: чи підтримають його нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт Зеленського про корінні народи: чи підтримають його нардепи

Сьогодні депутати у першому читанні мають розглядати законопроєкт про корінні народи

1 липня 2021, 15:39
Поділіться публікацією:

Перший день липня у Верховній Раді України може видатися дуже спекотним, адже на порядку денному в народних депутатів багато важливих законопроєктів. Зокрема, це законодавча ініціатива Володимира Зеленського про корінні народи. Як повідомляє парламентська кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Рада, нардепи вже активно висловлюють свої позиції з приводу законопроєкту про корінні народи, який буде сьогодні розглядати Рада.

Законопроєкт Зеленського про корінні народи: чи підтримають його нардепи

Верховна Рада України (фото з відкритих джерел)

"Ми не будемо брати участі у цьому політичному смітті"

Саме так схарактеризував низку законопроєктів співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко, в тому числі закони про боротьбу з олігархами, про корінні народи та нові податки за землю для селян.

Він заявив, що такий закон порушує права інших національних меншин, які проживають в Україні.

"Це зрозуміло, що цей законопроєкт спрямований проти росіян, угорців, румунів і представників усіх національних меншин, які живуть в Україні та вважають її своєю батьківщиною. Якщо цей закон буде прийнятий, вони будуть відчувати себе людьми другого сорту", — заявив Бойко.

Правильний закон, який потрібен Україні

Нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що це ніяка не дискримінація інших народів і особисто він буде за нього голосувати.

"Я хочу розвіяти фейки, що ніби цей закон  ображає всі інші національності. Згідно з нормами міжнародного права є чітке визначення, що таке корінний народ. Це народ – етногенез,  його історія та культура пов’язані з певною територією, але при цьому своєї держави він немає. Тобто, білоруси, румуни, молдавани, болгари, угорці, росіяни свою державу мають, а кримчаки, караїми та кримські татари не мають. Все існування цих народів пов’язане з Україною, з Кримом. Тому нам потрібен цей закон. Я його повністю підтримую", — повідомив Гончаренко.

 Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував своїх читачів про те, що Путін розповів, чому не вважає українців недружнім народом. Він підкреслив, що звичайних українців не вважає недружніми щодо Росії. Однак такою, на його думку, є наша нинішня влада. Політик сказав, що наразі в Україні намагаються "витиснути" російську мову, нехтують нібито "корінним російським населенням" і переслідують опозицію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

1 липня 2021, 15:27

Надо принять закон о том, что президентом может быть только представитель коренного народа. Может тогда избавимся от евреев у кормила?


Новини