Головна Новини Політика рада Закон України "Про медіа": Нардепи проголосували «за» у 299 голосів
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон України "Про медіа": Нардепи проголосували «за» у 299 голосів

Верховна Рада у вівторок ухвалила у цілому законопроєкт "Про медіа", схвалення якого Єврокомісія визначила одним із критеріїв для оцінки руху України в ЄС

13 грудня 2022, 19:23
Поділіться публікацією:

Ухвалення закону "Про медіа" було однією з вимог для вступу України до ЄС. Народні обранці сьогодні ухвалили в цілому, пишуть "Коментарі". Законопроєкт підтримали 299 народних депутатів.

Закон України "Про медіа": Нардепи проголосували «за» у 299 голосів

Нардепи прийняли Закон про медіа

Голоси депутатів розподілились так: "Слуга народу" — 195, "ЄС" — 18, "Батьківщина" — 9, "Платформа за життя та мир" — 15, "За майбутнє" — 11, "Голос" — 14, "Довіра" — 15, "Відновлення України" — 12, позафракційні -10.

"З негативного: фактично повертається державне телебачення. Не суспільне, а саме державне у вигляді телеканалу "Рада". З позитивного: повинні показувати засідання Ради. Я неодноразово наголошував, що це необхідно зробити і не ховати прийняття важливих для країни законопроектів", — написав нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

А нардеп фракції "Голос" Ярослав Железняк уточняю, що парламент прийняв компромісні позиції. Зокрема, стосовно статусу каналу "Рада". За рішенням, канал має забезпечувати трансляцію засідань парламенту, а у час воєнного стану і обмеження прямих трансляцій канал має викладати записи у день проведення пленарного засідання.

7 грудня комітет Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики завершив розгляд 2,5 тисяч правок до законопроєкту і рекомендував ухвалити його у другому читанні.

Новий закон надає більше повноваження Нацраді з питань телебачення та радіомовлення, за що його критикувала опозиція.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Законопроєкт змінився з урахуванням рекомендацій Еврокомісій та сучасних реалій. Про це зазначала заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини