Головна Новини Політика рада З 5 «прохідних» в ВР партій залишилося тільки 4: хто втратив підтримку
commentss НОВИНИ Всі новини

З 5 «прохідних» в ВР партій залишилося тільки 4: хто втратив підтримку

Якби вибори до Верховної Ради відбулися на початку вересня 2021 року, то найбільше отримала б партія "Слуга народу" - 25,8% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати

7 вересня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Якби українці на початку вересні обирали новий парламент, то переможцем виборів стала б президентська "Слуга народу". Їй довіряють майже 26% наших співвітчизників. І, якщо порівнювати з липнем, то рейтинг президентської політичної сили зріс на 2%. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать свіжі дані соціологічної групи "Рейтинг".

З 5 «прохідних» в ВР партій залишилося тільки 4: хто втратив підтримку

Верховна Рада Фото: з відкритих джерел

Крім "Слуги народу" мінімальний 5-відсотковий бар'єр подолали б "Європейська Солідарність", отримавши трохи більше 14%, "Опозиційна платформа — За життя!", маючи 12,4%, "Батьківщина", здобувши 10,6%.

Цікаво, що раніше за підсумками соцопитування стабільно 5% долали п'ять політичних сил. Замикала першу п'ятірку "прохідних" "Сила і честь". Тепер же рейтинг партії Ігоря Смешка трохи похитнувся. Соціологи показують, що політична сила набирає лише 4,9% і немає передумов для того, що рейтинг може зростати. До того ж, в шию "Силі і честі" дихає інша політична сила "Наші", у неї 4,7%. Далі йде партія "Українська стратегія Гройсмана" — 4,5%, Радикальна партія Олега Ляшка — 4,2%. Інші політичні сили набирають менше 4%.

Соціологи опитали 2500 респондентів по всіх регіонах України. Опитування проводилося з 2 по 4 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, до другого туру вийшли б Зеленський і Порошенко. Повторення ситуації 2019-го року, коли Зеленський здобув перемогу вже в першому турі, соціологи називають малоймовірною.

Також читайте на "Коментарях" — соціологи з'ясували, скільки українців підтримують вступ України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини