Головна Новини Політика рада Введення надзвичайного стану: чому Рада перенесла розгляд питання та що не влаштовує опозицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Введення надзвичайного стану: чому Рада перенесла розгляд питання та що не влаштовує опозицію

Кіра Рудик назвала, які пункти не влаштовують опозицію

23 лютого 2022, 20:00 comments1401
Поділіться публікацією:

Парламент переніс засідання, де мають ввести надзвичайний стан в Україні. Народна депутатка України Кіра Рудик розповіла, що засідання все ж таки відбудеться сьогодні, але після іншого позачергового засідання, де будуть розглядати бюджет. За словами депутатки, є кілька пунктів в президентському Указі, які не влаштовують опозицію. Про це вона заявила на брифінгу, повідомляє портал "Коментарі".

Введення надзвичайного стану: чому Рада перенесла розгляд питання та що не влаштовує опозицію

Кіра Рудик (фото з відкритих джерел)

Рудик зазначила, що парламентарі направили Володимиру Зеленському лист зі своїми змінами щодо введення надзвичайного стану.

"Ми будемо розглядати два законопроєкти. Перший — зміни до бюджету, а також зміни до системи роботи в Верховній Раді. Ці законопроєкти були підготовленні сьогодні. Сьогодні я думаю, що ми їх проголосуємо. Після цього буде позачергове засідання, на якому ми будемо приймати рішення щодо впровадження надзвичайного стану. На превеликий жаль, той указ у  вигляді, в якому він був надісланий і зареєстрований у Верховній Раді, не відповідає тим вимогам, які поставили голови фракцій сьогодні вранці на засіданні. Тому ми направляємо листа до Президента зі змінами, які ми хотіли включити, для того, щоб зала проголосувала одноголосно ",- розповіла депутатка.

Також вона пояснила, які пункти з указу не влаштовують парламентарів і чому.

"Опозиційні фракції не влаштовують ті конкретні пункти, які можуть створювати неприємні ситуації, де в рамках режиму надзвичайного стану будуть зловживання. Це стосується обмеження роботи телерадіокомпаній, роботи політичних партій, доступу до житла людей в рамках надзвичайного стану. Це були основні пункти, щодо яких у нас були застереження і зараз, ми сподіваємося, що їх приймуть. Також до більшості пунктів ми додали таке маленьке в дужках, за потребою, щоб це було не право адміністрацій та штабів, а  така можливість, з якою вони стикаються",- зазначила Рудик.

Також вона заявила, що, якщо ці правки не внесуть, то у Раді не буде голосів. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, які санкції Верховна Рада наклала на російських депутатів та чиновників.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини