Головна Новини Політика рада Вперше в Україні: нардепу оголосили підозру за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в Україні: нардепу оголосили підозру за кнопкодавство

Народний обранець неодноразово проголосував за ринок землі

12 лютого 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

12 лютого стало відомо, що одному з депутатів Верховної Ради було вручено підозра за так зване "кнопкодавство". Так в народі прозвали голосування нардепів не тільки за себе, але і за своїх колег. Про подію повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Вперше в Україні: нардепу оголосили підозру за кнопкодавство

Нардепу загрожує штраф від 51000 до 85000 гривень. Фото із відкритих джерел

Слід зазначити, що вручення такої підозри є прецедентним, адже таке сталося вперше за всю історію незалежної України. До цього народних обранців тільки попереджали про можливі наслідки та критикували як в ВРУ, так і в цілому в суспільстві.

За інформацією Венедіктової, попередньо підозрюваного нардепа викликали в Офіс генпрокурора, втім, той проігнорував "запрошення". Саме тому прокурорам не залишалося нічого іншого, як застосувати всі можливі канали комунікацій — письмове та електронне листи і т.д., щоб доставити підозру.

"Нардеп при розгляді поправок до законопроекту про звернення земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", — пояснює Ірина Венедіктова.

Водночас Генпрокурор залишає ім'я депутата в таємниці. Однак, як передає видання "Українська правда" з посиланням на власні джерела, швидше за все "кнопкодавцем" виявився представник фракції "Довіра" Владислав Поляк.

Слід зазначити, що справу депутата планують розглядати по ст.364-2. Якщо народного обранця визнають винним, йому загрожує штраф у розмірі від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 тисяч гривень).

Нагадаємо, "Коментарі" вже повідомляли, що посилення відповідальності за кнопкодавство в Раді анонсувалося вже на початку січня цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини