Головна Новини Політика рада «Вихід є»: у Раді вже знають, як позбавити проросійських нардепів мандату
commentss НОВИНИ Всі новини

«Вихід є»: у Раді вже знають, як позбавити проросійських нардепів мандату

Світова демократія говорить про те, що люди мають право обирати будь-кого, але водночас в Україні це питання є проблемою національної безпеки.

14 травня 2022, 13:24
Поділіться публікацією:

Верховній Раді слід внести зміни до законодавства, щоб заборона політичної партії за проросійську діяльність автоматично призводила до того, що парламентарій втрачав повноваження народного обранця. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

«Вихід є»: у Раді вже знають, як позбавити проросійських нардепів мандату

Олександр Корнієнко. Фото з відкритих джерел

Політик зазначив, якщо сьогодні йдеться про те, щоб ті народні депутати, які обиралися до парламенту від проросійських політичних сил, втратили мандат, то вихід із ситуації є. Він полягає у тому, щоб внести зміни до Конституції.

Олександр Корнієнко нагадав, що на сьогоднішній день є щонайменше 5-7 підстав для того, щоб нардеп міг втратити депутатський мандат. Потрібно просто розширити список таких підстав.

За словами віце-спікера ВР, зміни треба внести на тій підставі, що якщо партія в Україні під забороною за проросійську діяльність, то депутати, які були чи є її членами, не мають права представляти народ України у вищому законодавчому органі.

Парламентарій нагадав, що у Раді вже є законопроекти, після ухвалення яких ті нардепи, проти яких запроваджено санкції РНБО або які є представниками проросійських партій, мають автоматично втрачати депутатський мандат. При цьому Корнієнко звернув увагу, що у цьому питанні потрібно бути дуже обережним, щоб не порушити основні норми демократії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Зеленський заявив про нові деокуповані населені пункти. ЗСУ продовжують контрнаступати, найефективніше на Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини