Головна Новини Політика рада Відмова від електроенергії із Росії та Білорусі: чи підтримала Рада закон
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від електроенергії із Росії та Білорусі: чи підтримала Рада закон

Україна відмовиться від співпраці з Росією і Білоруссю в енергетичній сфері

15 квітня 2021, 19:48
Поділіться публікацією:

Вітчизняний енергетичний ринок очікують нові перспективи. 15 квітня нардепи підтримали рішення відмовитися від придбання електроенергії у російських і білоруських постачальників. За словами депутата від "ЄС" Олексія Гончаренка, за відповідний документ було віддано 296 голосів.

Відмова від електроенергії із Росії та Білорусі: чи підтримала Рада закон

Нардепи підтримали відмову від російської електроенергії. Фото: 24 канал

Раніше "слуга народу" Людмила Буймистер повідомляла, що в Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), знову відновили закупівлі з Російської Федерації.

За словами нардепа, НКРЕКП перевела російському монополісту "ІнтерРАО" черговий платіж буквально цими днями. Усього ж, як стверджує Буймистер, до російського бюджету потрапило близько мільярда гривень, заплачених за електроенергію. Депутат вважає, що інтереси РФ лобіюють представники НКРЕКП, тим самим фінансуючи війну на Донбасі.

До слова, факт придбання електроенергії "за поребриком" обурив чимало народних обранців. Все той же Олексій Гончаренко вважає, що президенту Володимиру Зеленському слід негайно підписати підтриманий ВР закон. На його думку, імпорт російсько-білоруської електроенергії в Україну повинен бути терміново припинений.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про причини, які впливають на вартість комунальних послуг в Україні.

Спочатку енергетична сфера будь-якої країни залежить від вартості закуповуваних на інших ринках енергоресурсів. Україна здебільшого орієнтується на європейську ринкову вартість. Більше подробиць від нардепа Андрія Геруса ви знайдете в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, яке важливе для енергетичної сфери голосування нардепи провалили на минулому засіданні Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Patriot

15 квітня 2021, 19:22

Якщо визнали парламентом, що йде війна України із Росією, то який тоді може бути імпорт, адже ворог може в певний час перевищити напругу чи частоту електроенергії. Для Росії така ситуація вигідна більш ніж Україні, адже законодавче визнання Росії ворогом та визнання війни із нею дає можливість застосувати форс-мажор для поставок в Європу газу, який для Росії є непродуктивним навіть через "Північний потік", адже тільки по Росії газ транспортується біля 4 тисяч км, а це по цінам транспортування в Європі 4 долара за кожні 100 км на 1000 кубів - вже біля 150 доларів за 1000 кубів та плюс видобування . Російський газ дуже потрібний самій Європі, адже норвезький газ закінчиться в це десятиліття, а штатівський скраплений газ вдвічі дорожчий. Хоча, якщо війна, то хто буде думати про розвиток промисловості.


Новини