Головна Новини Політика рада Віцепрем'єр Стефанчук назвав умову для розпуску Ради Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Віцепрем'єр Стефанчук назвав умову для розпуску Ради Зеленським

Перший віцеспікер парламенту вважає, що Зеленський найближчим часом не збирається розпускати парламент, однак причина у нього є

28 квітня 2021, 15:02
Поділіться публікацією:

Після приходу Володимира Зеленського до президентства українська спільнота почала частіше говорити про ймовірний розпуск парламенту. Такі бесіди велися чи не після кожного прийнятого новообраною Радою закону. За словами першого віцеспікера ВР Руслана Стефанчука, у Зеленського і є юридична підоснова для подібної дії, повідомляє "Українська правда".

Віцепрем'єр Стефанчук назвав умову для розпуску Ради Зеленським

Руслан Стефанчук про розпуск Ради президентом. Фото: Українська правда

За його словами, формально Раду можуть позбавити повноважень через невиконання прямих професійних обов'язків. Чиновник нагадав, що вкінці 2020 року парламент не працював понад місяць.

На думку Руслана Стефанчука, відсутність хоча б одного засідання Ради протягом такого тривалого часу є прямою юридичною можливістю розпустити таких депутатів і оголосити нові вибори.

При цьому віцепрем’єр підкреслює, що поки від Володимира Зеленського бажання повторно, як при приході до влади, "розігнати" парламент не надходило. За словами чиновника, президент сподівається, що нардепи продовжать працювати ефективно, співпрацюючи з іншими гілками влади, в тому числі з Офісом президента.

Також Руслан Стефанчук висловив припущення, що, ймовірно, переобрана Рада навряд чи зможе швидко забезпечити ефективну роботу влади. Нині ж, за словами політика, депутати роблять усе можливе, щоб закони приймалися і допомагали функціонувати країні загалом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, чи конфліктують між собою, на думку Руслана Стефанчука, Володимир Зеленський і спікер ВР Дмитро Разумков.

Також на порталі ви можете дізнатися, хто з українських міністрів уже найближчим часом може звільнити займану ним посаду. Більше подробиць шукайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини