Головна Новини Політика рада Верховний суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах

Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка визнали переможцем на 87-му окрузі

2 травня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Велика палата Верховного суду пізно ввечері 1 травня "обнулила" перемогу кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка на скандальних довиборах у Раду на 87-му окрузі в Івано-Франківській області.

Верховний суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах

Василь Вірастюк / Facebook

Згідно з інформацією громадської організації "ОПОРА", суд визнав протиправною дію Центральної виборчої комісії (ЦВК) по встановленню результатів виборів у 87-му окрузі й скасував протокол від 22 квітня, яким Василь Вірастюк був визнаний переможцем на довиборах у Раду.

У повідомленні зазначено, що при встановленні результатів голосування в окрузі 87 ЦВК не було забезпечено перевірку усіх допущених порушень, на які посилалися учасники виборчого процесу. Таким чином, суд частково задовольнив скаргу суперника Вірастюка Олександра Шевченка, який був не згоден із протоколом ЦВК і вимагав його скасування. Решта позовних вимог кандидата була відхилена.

Нагадаємо, вранці 4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці № 87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Підрахунок голосів тривав 8 днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії двічі змінювався, а кандидати звинувачували один одного у фальсифікації голосів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український важкоатлет Василь Вірастюк після перемоги на довиборах у Раду на 87-му окрузі розповів, чим планує займатися в парламенті.

Він пояснив, що спочатку хотів розвивати напрям молоді та спорту, але потім зрозумів, що доцільніше буде увійти в Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини