Головна Новини Політика вибори ЦВК: Василь Вірастюк переміг на довиборах у Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦВК: Василь Вірастюк переміг на довиборах у Раду

Результати оголосили на 8 добу після голосування

4 квітня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Вранці 4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці  № 87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

ЦВК: Василь Вірастюк переміг на довиборах у Раду

Василь Вірастюк (фото з відкритих джерел)

На довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області переміг Василь Вірастюк. Він отримав 15 076 (31,25%) виборчих голосів. Трохи менше набрали Олександр Шевченко від партії "За майбутнє" (29,69%, 14 327 голосів) і Руслан Кошулинський від партії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" (28,86%, 13 927 голосів).

Зазначимо, що результати оголосили на 8 добу після голосування. Річ у тому, що процес був заблокований через перерахунок голосів. На 87-ій дільниці виявили розбіжності в голосах. 31 березня Василь Вірастюк звинуватив своїх опонентів у фальсифікації та вкиданнях. Депутати від "Слуги народу" подали відповідну заяву до правоохоронних органів. Центральній виборчої комісії довелося двічі змінювати склад комісії на Прикарпатті, щоб відновити підрахунок голосів. Під будівлею, де засідала ОВК, почали збиратися прихильники Вірастюка та Шевченка. 1 квітня приміщення було взято під охорону СБУ.

Нагадаємо, що в лютому 2021 року "Слуги народу" висунули кандидатуру українського спортсмена-важкоатлета Василя Вірастюка в народні депутати в окрузі № 87 в Івано-Франківській області.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 16 березня кандидат від партії "Європейська солідарність" у 87-му окрузі на Прикарпатті Маруся Звіробій-Біленька заявила, що знімає свою кандидатуру на користь кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського. Експерти розповіли нашому виданню, як таке її рішення змінило розклад в окрузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини