Головна Новини Політика рада Верховна Рада звільнила трьох міністрів і позбавила мандата депутата
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада звільнила трьох міністрів і позбавила мандата депутата

Щойно депутати прийняли відповідні рішення

20 березня 2023, 16:01
Поділіться публікацією:

Щойно депутати Верховної Ради підтримали заяви про звільнення від трьох міністрів — освіти Сергія Шкарлета, цифрової трансформації Михайла Федорова та стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Про це повідомляють "Коментарі".

Верховна Рада звільнила трьох міністрів і позбавила мандата депутата

Забродський - прославлений командир 95 аеромобільної бригади

Варто зазначити, що "звільнення" Михайло Федорова процедурне, оскільки він зберігає за собою посаду віце-прем'єр міністра. Більше того, його повноваження розширюють і тепер він опікуватиметься не лише  питаннями цифрової трансформації, а й питаннями інновацій та розвитку освіти.

Окрім цього, парламент припинив повноваження нардепа, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, який віднині працюватиме в Генштабі. Нагадаємо, що він прославив себе, як командир 95 аеромобільної бригади, яка в 2014 році здійснила рейд по ворожим тилам противника.

Тим часом, МЗС оголосило про конкурс на посаду послів. Чим це викликано, пояснили експерти. Зокрема, директор Центру Близькосхідних досліджень Ігор Семиволос. Він розмірковує так:

"Я оцінюю такий підхід позитивно. Він як мінімум креативний. А за нинішніх умов необхідні швидкі та нестандартні рішення. І мені здається, пропозиція МЗС – один із таких варіантів. Розумію, що більшість заявок не будуть схожі, але це можливість знайти чимало цікавих, неординарних, талановитих людей. Налаштованих ефективно просувати українські інтереси у світі".

Думки іншого експертв читайте за посиланням.

Тим часом, Білорусь покинуло до півмільйона громадян — з чим це пов'язано. Зокрема, багато громадян Білорусі залишають країну і зупиняються в сусідніх країнах, а також йдуть воювати проти Росії на боці України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини