Головна Новини Політика рада Верховна Рада закликає світ не визнавати вибори в Держдуму РФ: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада закликає світ не визнавати вибори в Держдуму РФ: названа причина

Рада закликала міжнародне співтовариство не визнавати вибори в Держдуму Росії

8 вересня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Українські парламентарії практично одноголосно підтримали звернення до міжнародної спільноти про те, щоб не визнавати вибори в Держдуму РФ, якщо вони також будуть проведені в окупованому Криму. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

Верховна Рада закликає світ не визнавати вибори в Держдуму РФ: названа причина

Держдума РФ. Фото з відкритих джерел

Так, 318 народних обранців натиснули кнопку "за", підтримавши відповідне звернення до міжнародної спільноти. У зверненні йдеться про те, що Москва має намір 19 вересня провести вибори в Держдуму РФ, залучивши до них громадян, які проживають на окупованих територіях, зокрема в Криму, а також в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Парламентарії акцентують на тому, що це є порушенням усіх міжнародних норм, а також законів суверенної держави Україна.

Верховна Рада вважає, що вибори в Держдуму РФ не можуть вважатися законними, якщо в них участь братимуть громадяни, що проживають на українській території, яка тимчасово окупована державою-агресором.

Крім цього, нардепи вважають, що буде доречно посилити списку санкцій тиск проти самопроголошеної кримської влади, яка активно допомагає окупантам у реалізації їх планів щодо залучення громадян України на виборах до Держдуми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський заявив, що план Кремля перетворити жителів ОРДЛО в рабів не повинен здійснитися. Президент вважає, що міжнародна спільнота має дати адекватну відповідь на спроби Кремля залучити жителів Донецька і Луганська на виборах у Держдуму РФ.

Також читайте на "Коментарях" — Володимира Путіна хочуть залишити президентом довічно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини