Головна Новини Політика рада Верховна Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

Парламент звертається з такою ж пропозицією до міжнародної спільноти

22 вересня 2021, 14:42
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України визнала вибори до Державної думи Російської Федерації незаконними. Про це повідомляє "Укрінформ".

Верховна Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

Верховна Рада України, фото з відкритих джерел

За відповідне рішення проголосували 322 народних обранці. За текстом заяви, український парламент вважає чергові вибори депутатів до Державної думи Росії незаконними, а новосформовану урядову команду — нелегітимною. Також, Верховна Рада закликає парламенти іноземних держав надати відповідну оцінку проведеним виборам. Український парламент звертає увагу світу на той факт, що до Держдуми обиралися депутати з окупованих територій України, зокрема з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Також у постанові вказаний і той факт, що на виборах приймали участь громадяни з тимчасово окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

Згідно з заяви, включення мешканців непідконтрольної частини Донецької та Луганської областей до російських виборів, суперечить Конституції України та міжнародному праву. Оскільки ці території належать Україні. Парламентарі звертають увагу і на порушення гуманітарного права. Оскільки для залучення до виборів мешканців Донецької та Луганської областей, їм видали російські паспорти.  Також цей факт свідчить і про фальсифікацію виборчих списків. Через це Україна не може визнати новий російський Уряд.

Раніше портал "Коментарі" проаналізував ефективність від рішень РНБО, щодо санкцій за вибори в Держдуму на Донбасі та Криму. Україна введе санкції проти всіх людей, які брали участь в організації і проведенні "виборів" в Держдуму Росії на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. На погляд економічного експерта Юрія Смілянського, існує лише один "кейс" в цьому контексті — це "кейс" війни, яку веде РФ проти України вже восьмий рік. Наслідком цього "кейса", в тому числі, є окупація частини Донецької, Луганської областей і цілком півострова Крим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини