Головна Новини Політика рада Верховна Рада хоче штрафувати українців за неправильно встановлені кондиціонери
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада хоче штрафувати українців за неправильно встановлені кондиціонери

Законопроект був ініційований депутатом з партії "Слуга народу" Сергієм Гривком

26 січня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада пропонує штрафувати громадян України за неправильно встановлені кондиціонери на будинках. Відповідний законопроект можна переглянути на офіційному сайті ВРУ.

Верховна Рада хоче штрафувати українців за неправильно встановлені кондиціонери

Рада пропонує ввести штраф за неправильно встановлені кондиціонери. Фото: РБК

Проект було зареєстровано 21-го січня цього року. Пропозиція була внесена народним депутатом з партії "Слуга народу" Сергієм Гривком.

В законопроекті № 4619 зазначається, що за неправильно встановлені кондиціонери на власника приладу буде накладено штраф в розмірі 1 700 гривень. Якщо порушення повторюватиметься, власнику приладу доведеться заплатити 3,4 тисячі гривень.

Під неправильно встановленими кондиціонери мають на увазі такі, які капають конденсатом на фасад, асфальт або на перехожих.

В пояснювальній записці доповнюється, що законопроект повинен бути прийнятий, щоб забезпечити чистоту довкілля та запобігти порушенню прав інших громадян. Також в поясненні йдеться про те, що ця проблема потребує більш детального врегулювання.

Натомість депутати повідомляють, що власники кондиціонерів заздалегідь повинні продумати спосіб виведення конденсату. Це може бути зливова або побутова каналізація, спеціальні резервуари, які не заважатимуть громадянам.

Нагадаємо, що в Україні планують ввести зміни в трудове та пенсійне законодавство. Так, в Раді планують прийняти законопроект про зміну системи призначення пенсій та скасування паперових трудових книжок. Пенсії будуть призначати в автоматичному режимі, а також скасують обов'язкову необхідність оформлення паперових трудових.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Юлію Тимошенко впіймали на листуванні з Єрмаком в Раді. Переглянути фото переписки можна в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини