Головна Новини Політика рада В Україні зростуть штрафи за незаконне виселення із житла
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростуть штрафи за незаконне виселення із житла

Тепер найменший штраф, що загрожує порушникам, складе 170 тисяч гривень

3 лютого 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

Народні депутати під час чергового засідання проголосували за проект закону, який посилює кримінальну відповідальність за незаконне виселення із будь-якого виду житла. Відповідне повідомлення розміщене на офіційному Telegram-каналі Верховної Ради України.

В Україні зростуть штрафи за незаконне виселення із житла

За незаконне виселення із квартири доведеться заплатити чималий штраф. Фото із відкритих джерел

Документ поки підтримали винятково у першому читанні. Утім його складові справді важливі та доволі вагомі в плані штрафів.

Для початку, законопроектом вносяться зміни до статті 162 Кримінального кодексу України "Порушення недоторканності житла". Її планують доповнити кількома новими частинами, саме які й підвищать розміри штрафів для недобросовісних порушників.

Як же саме зміниться відповідальність?

Осіб, яких звинуватять у незаконному виселенні людей із квартири чи будинку, зможуть оштрафувати на 10000-25000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Зважаючи, що розмір НМДГ уже багато років поспіль дорівнює 17 гривень, нехитра арифметика показує реальні цифри стягнень: 170- 425 тисяч гривень. Інший варіант покарання — це позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада підтримала законопроект про використання безпілотників на території України. Документ регулює правила застосування подібної техніки (дронів, квадрокоптерів тощо) як фізичними особами, так і представниками бізнесу.

Також на порталі можна дізнатися, через що на засідання ВРУ спалахнув сексистський скандал між депутатами партій "За майбутнє" та "Голос". Між іншим, ображену депутатку підтримала значна кількість колег різної статі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини