Головна Новини Політика Скандали.Політика "Дівчинка, якій 32 роки": у Верховній Раді розгорівся сексистський скандал
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дівчинка, якій 32 роки": у Верховній Раді розгорівся сексистський скандал

Після сексистського випаду Рудика на захист Безуглої стали інші жінки-депутатки

2 лютого 2021, 16:04 comments1668
Поділіться публікацією:

Під час засідання Верховної Ради України 2 лютого стався сексистський скандал між депутатами. Нардеп від партії "За майбутнє" Сергій Рудик був розкритикований за свої слова про представницю "Голосу" Мар’яну Безуглу. Подія транслювалася онлайн на телеканалі "Рада", повідомляє видання "Апостроф".

"Дівчинка, якій 32 роки": у Верховній Раді розгорівся сексистський скандал

Депутата Сергія Рудика звинуватили в сексизмі. Фото: Апостроф

Ще минулого тижня, під час розгляду законопроекту, що стосувався Служби безпеки України, Рудик дозволив собі назвати колегу-депутатку "дівчинкою, якій 32 роки". Судячи із його слів, він не був задоволений, що представниця жіночої статі закликає парламент підтримати голосами серйозний документ.

З промовою-обвинуваченням 2 лютого виступила народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун. Вона зазначила, що це вже не перший раз, коли Сергій Рудик демонструє упереджені погляди щодо жінок у політиці.

"Його (Рудика — ред.) подив викликає те, що може говорити жінка. Особливо, якщо їй 32 роки", — під час виступу зазначила Совсун.

Після цих слів вона згадала знаменитих жінок, які досягли неймовірного успіху в різних галузях до озвученого нардепом віку.

Варто зазначити, що Мар’яну Безуглу підтримало чимало колег-депутатів — як жінок, так і чоловіків. Вони також вийшли до трибуни, за якою виступала Інна Совсун.

"До сексизму вдаються тоді, коли не вистачає сил і аргументів, коли не вистачає власної компетенції та професіоналізму", — підкреслила нардепка.

На її думку, немає жодних поважних причин для того, аби розмова між чоловіком та жінкою не велася на рівних.

Від депутата Сергія Рудика вимагали вибачень. Утім, їх так і не дочекалися. Після того, як він сказав, що "ніколи не виділяв стать, як окрему проблему", йому вимкнув мікрофон спікер ВРУ Дмитро Разумков. Вочевидь, політику видалося, що подальші слова Рудика викличуть лише більше обурення.

Зважаючи на загальний вислів депутата, його можуть звинуватити не лише в сексизмі (упереджені погляди стосовно статі людини), а й у ейджизмі (ті самі упередження, тільки стосовно віку). Жодних заходів щодо Рудика приймати не збираються. Але, ймовірно, подібні висловлювання вже у найближчому майбутньому матимуть певні наслідки — у ВРУ збираються розглянути законопроект, який регулюватиме сексистську поведінку та лексику в Україні.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що під час засідання нардепів Юлія Тимошенко заявила про можливу коаліцію із "Слугами народу".

Також народні обранці у першому читанні підтримали документ, що регулюватиме правила застосування будь-яких безпілотних апаратів у повітряному просторі країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини