Головна Новини Політика рада В Україні можуть скасувати адмінарешт за публічне розпивання спиртного
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть скасувати адмінарешт за публічне розпивання спиртного

Замість адмінарешту пропонується посилити штраф за публічне розпивання спиртного

2 лютого 2021, 12:08 comments1065
Поділіться публікацією:

На цьому тижні у Верховній Раді розглянуть законопроєкт, в якому пропонується скасувати покарання у вигляді арешту за розпивання алкоголю в громадських місцях. Про це інформує Судово-юридична газета.

В Україні можуть скасувати адмінарешт за публічне розпивання спиртного

В Україні пропонують скасувати адмінарешт за публічне розпивання спиртного - фото: з відкритих джерел

Так, за словами джерела, Міністерство юстиції, яке є автором даного законопроєкту, пропонує скасувати арешт на строк до 15 діб за розпивання пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв в громадських місцях. А замість цього пропонується ввести більший грошовий штраф за дане порушення. Однак такий штраф буде діяти тільки на тих, хто протягом року двічі піддавався адміністративному стягненню за розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв у публічному місці.

Варто зазначити, що на сьогодні штраф за дане порушення складає 340 гривень або ж 40-60 годин громадських робіт. Крім того, покарання може бути й у вигляді виправних робіт на строк до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку.

Мін'юст пояснив, що запропоновані зміни до положень цієї статті обумовлені тим, що Європейський суд з прав людини, під час розгляду справ з питань застосування стягнення у вигляді адміністративного арешту, робить акцент на важливості чітко сформульованих умов, при яких здійснюється позбавлення волі людини.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що був опублікований рейтинг, який показує в яких з країн світу найбільше люблять алкогольні напої, а також про те, що вчені назвали алкоголь, який позитивно впливає на роботу серця і впливає на організм як спортивне тренування або кардіонавантажень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини