Головна Новини Політика рада В Україні можуть заборонити заперечення і виправдання російської агресії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити заперечення і виправдання російської агресії

Головним ініціатором законопроекту виступив Порошенко

23 лютого 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України може прийняти законопроект, який заборонить виправдання і заперечення російської агресії проти України. Відповідний документ в парламенті зареєстрували понад 40 народних обранців. Про це стало відомо з картки проекту закону на сайті ВР.

В Україні можуть заборонити заперечення і виправдання російської агресії

Фото: Google

Повідомляється, що законопроект пропонує заборонити на законодавчому рівні виробництво і поширення інформації, яка пропагує дії Росії, як країни-агресора.

У пояснювальній записці сказано, що всі політичні партії, громадські та релігійні організації, які були помічені в поширенні російської пропаганди повинні бути заборонені через суд.

Також законопроект передбачає санкції за виправдання або заперечення російської агресії проти України, в тому числі й за спроби висвітлювати її як внутрішній конфлікт або громадянську війну.

Санкції передбачаються і в разі спроб легітимізації людей, які здійснювали військову агресію. проти України, а також представників незаконних збройних формувань.

Закон передбачає заборону діяльності релігійних організацій, які були помічені за діями, спрямованими на ліквідацію української державності, а також заперечення територіальної цілісності і суверенітету нашої країни.

Довідка: з квітня 2014 року на Донбасі триває російська військова агресія проти України, в якій беру участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що можуть зробити США для деокупації Криму.

Читайте також про сценарії розвитку ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини