Головна Новини Політика рада В Україні можуть ввести "податок на боягузтво": хто тоді уникне мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть ввести "податок на боягузтво": хто тоді уникне мобілізації

Руслан Стефанчук допускає можливість зміни системи бронювання громадян від мобілізації

13 березня 2024, 14:20 comments2031
Поділіться публікацією:

В Україні цілком можлива зміна системи бронювання громадян від мобілізації таким чином, щоб це бронювання залежало від рівня доходів особи. Як інформує портал "Коментарі", таку можливість в інтерв’ю Суспільному допустив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Хоча при цьому спікер визнав, що він особисто ставиться до такої ідеї скептично.

В Україні можуть ввести "податок на боягузтво": хто тоді уникне мобілізації

Руслан Стефанчук. Фото: сайт Верховної Ради

"Свого часу, якщо не помиляюсь, в 12 чи 13-му сторіччі в Англії, існував такий "податок на боягузтво". Коли платили гроші для того, щоб не йти в лицарі. І цей податок потім існував у дуже багатьох країнах. Я не знаю історично країну, де це спрацювало", – зазначив Стефанчук. Але, за словами Стефанчука, економічний аспект цього питання – "не остання річ".

Спікер парламенту зауважив, що на одного воїна, який захищає Україну, повинно бути вісім осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна. Саме тому економіка у воюючій країні – це теж не остання річ. Тому треба віднаходити ті заходи і засоби, які можуть сприяти підняттю рівня економіки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні актуалізується тема боротьби із тіньовою економікою. Влада намагається знайти різні способи, часом пропонуючи радикальні кроки. Як вивести економіку із тіні? З огляду на воєнний час, чи може бути одним із варіантів – бронювання співробітників від армії за рахунок гарантованого внеску чи білої зарплати? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Комітет Верховної Ради відхилив із законопроєкту про мобілізацію норму про блокування рахунків ухилянтів. Водночас норму про обмеження керування транспортним засобом було залишено. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів народний депутат, член Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини