Головна Новини Політика рада Суперечки закінчилися: які обмеження для ухилянтів вирішив залишити Комітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Суперечки закінчилися: які обмеження для ухилянтів вирішив залишити Комітет

Незважаючи на суперечки, норму про обмеження керування транспортним засобом було залишено

13 березня 2024, 12:02 comments6297
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради відхилив із законопроєкту про мобілізацію норму про блокування рахунків ухилістів. Водночас норму про обмеження керування транспортним засобом було залишено. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів народний депутат, член Комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

Суперечки закінчилися: які обмеження для ухилянтів вирішив залишити Комітет

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Комітет відхилив усі дискримінаційні норми, які були, до речі. А було залишено норму суто щодо обмежень керування транспортним засобом. Підкреслю – обмеження керування транспортним засобом", — заявив Федієнко.

На уточнення, які саме дискримінаційні редагування були відхилені, він сказав, що це стосується обмежень користуватися банківськими картками, тому що це "привело паніку, коли люди почали знімати з банківських рахунків готівку".

"Тобто, я хочу наголосити, що закон вибудовується з погляду норм права як рамковий механізм, а механізм виконання – це вже підзаконні документи. Тобто ми мали залишити норми щодо обмеження управління, якщо це ухилист. І, якщо визнано ТЦК, що він є ухилистом.Далі думаю буде якийсь сумісний реєстр з Нацполом, де, наприклад, буде внесено, що ця людина ухилиста.Як зараз, до речі, це і є.Або в розшуку.Знову ж таки, як зараз, це і є", – пояснив нардеп.

Він зазначив, що навіть зараз ТЦК може визначати ухилянтом особу згідно з чинним законодавством. А щодо обмеження прав якихось, то дійсно було передбачено в цьому законі, що суд визначає відповідні обмеження. Але їх скасував Комітет.

Нардеп зазначив, "станом на вчора" було підтримано Комітетом редагування, яке скасовує механізми, закладені саме в цьому законі про мобілізацію.

"Питання у тому, що ця норма стосувалася саме чинного адміністративного кодексу і була пропозиція перенести саме механізм виконання цієї норми щодо обмеження до закону про адміністративні правопорушення. І зараз цим Комітет і займається", — додав нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як може змінитися законопроект про мобілізацію: що важливо врахувати на фінальній стадії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

13 березня 2024, 19:25

С каждым днём всё радостнее жить...

sitizen

13 березня 2024, 18:10

подалі з цієї країні, тільки кордони відкриють

Зеленский президент

13 березня 2024, 17:33

О чем идет речь- ухылысты или ухылянты? Или это одно и то же?

test

13 березня 2024, 15:48

Шось вони то туда то сюда, певно тестують як відреагують, якшо чесно пох на ваші закони НЕ конституційні! ну заберете ви права, економіка так відчутно просяде, шо дальше?)

Тарас

13 березня 2024, 15:11

Не дураки...., водительских прав у народа на руках в разы больше чем карточных счетов. Соответственно и контроль будет более эффективным, в ДАИ есть база, в любой момент могут аннулировать ваше свидетельство ....

Правдоруб

13 березня 2024, 14:05

Плевать на ваш закон от банды-власти! если меня заставят взять оружие в руки Я ЕГО ПРИМЕНЮ ПРОТИВ ВАС!!! тцк банду всех на ноль, мвс, сбу, прокуратуру, суддей всех силовиков, пограничников, депутатов, министров президентов на ноль, на передовую это первые уклонисты!!! вы такие же фашисты как и кацапы.


Новини