Головна Новини Політика рада В рамках деолігархізації Рада може розширити повноваження АМКУ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В рамках деолігархізації Рада може розширити повноваження АМКУ: подробиці

Автори законопроєкту переконують, що документ встановлює пріоритети в роботі відомства

23 червня 2021, 14:04
Поділіться публікацією:

В комітеті з питань економічного розвитку рекомендують Раді розглянути законопроєкт №5431, що передбачає вдосконалити роботу Антимонопольного комітету України (АМКУ). Про це інформує інформаційне управління Апарату парламенту.

В рамках деолігархізації Рада може розширити повноваження АМКУ: подробиці

Верховна Рада України (фото з відкритих джерел)

Серед авторів документу – депутатка Роксолана Підласа. Під час засідання  вона заявила, що законопроєкт спрямований розв’язати проблеми щодо неспроможності комітету виконувати свої безпосередні функції. А саме – боротися з порушеннями у сфері економічної конкуренції.

У повідомленні йдеться, що документ поліпшує механізми контролю за концентраціями суб’єктів господарювання, встановлює відповідні пріоритети в роботі АМКУ.

В законопроєкті чітко прописаний порядок, за яким будуть перевіряти бізнес, а ще — вдосконалено механізми звільнення від відповідальності учасників антиконкурентних узгоджених дій.

Автори документу пропонують запровадити інститут врегулювання у справах, який визначатиме порядок відшкодування збитків, що були завдані при порушенні законодавства. А ще – започаткувати солідарну відповідальність для відповідачів під час сплати штрафів.

"За результатами розгляду документу №5431 у першому читанні, члени комітету вирішили прийняти його за основу", — йдеться у повідомленні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Разумков прокоментував закон Зеленського про боротьбу з олігархамиНа думку Разумкова,  законопроєкт про деолігархізацію є дуже важливим як для політиків, так і звичайних українців. Але є важливі аспекти, на які потрібно звернути увагу.

Також Дмитро Разумков вважає, що закон №5599 слід приймати у зв'язці з деякими іншими документами. Серед таких  він виділяє закон про лобізм, який дозволить представникам бізнесу і владі співпрацювати в правовій площині, спільно працюючи на благо держави.
 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини