Головна Новини Політика рада В Раді немає легітимного порядку денного - Арахамія про відмову Разумкова його затверджувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Раді немає легітимного порядку денного - Арахамія про відмову Разумкова його затверджувати

Політик назвав дії голови парламенту грубим порушенням регламенту

6 жовтня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

В Раді немає легітимного порядку денного - Арахамія про відмову Разумкова його затверджувати

Давид Арахамія дав пресбрифінг щодо ситуації в Раді, фото з відкритих джерел

Порядок денний із сайту Верховної Ради фракція "Слуга народу" не визнає та називає його нелегітимним. Разумков, якого відсторонили, не зібрав Погоджувальну раду для ухвалення порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі партії.

Відомо, що Дмитро Разумков наголосив, що потрібно три дні для розв'язання технічних питань, щоб зібралася Погоджувальна рада. У "Слузі народу" це назвали затягуванням часу.

Наразі фракція пропонує депутатам розглянути ті питання, які можна не вносити в порядок денний. Вести засідання Ради завтра може Данило Гетманцев, якщо його кандидатуру ухвалять.

Під час брифінгу Давид Арахамія розповів, чому склалася така ситуація з порядком денним. За його словами, свої пропозиції щодо законопроєктів фракція подала за три дні, але голова Верховної Ради їх відхилив й не поставив на голосування. Політик назвав дії голови парламенту грубим порушенням.

"Деякі колеги наші говорили, що немає порушення у тому, що ми відсторонили спікера. Ми його відсторонили за грубе порушення регламенту, тому що не було затверджено порядку денного. Сьогодні немає легітимного порядку денного попри те, що ми закликали голову скликати Погоджувальну раду, її ніхто не скликав. Як нас інформують, що скликати її ніхто не збирається. Фракції подають пропозиції щодо законів, яких треба розглядати на цьому тижні, але голова не поставив це на голосування, сказавши, що ви маєте не на тиждень, а на місяць подавати пропозиції. Хоча 2 роки ми працювали по пропозиціях на тиждень. Після того сказав, що ваші пропозиції нелегітимні й тому я ставлю якісь інші на голосування, за які не було проголосовано й фактично порядку денного немає", — пояснив Давид Арахамія.

Голова фракції "Слуга народу" також наголосив, що раніше проблем із порядком не було, а тепер партійці чекають завтрашнього засідання, коли відправлять Разумкова у відставку.

"Раніше Разумков був у нашій команді й усі закони, які треба було, він записував і ставив в порядок денний й проблем із цим не було. Враховуючи, що голова не скликає Погоджувальну раду, ми змушені жити за таким кризовим порядком денним. Закони ми не можемо розглядати. Будемо чекати завтра, коли звільнимо цього спікера й прийде новий голова, який затвердить порядок денний", — наголосив депутат.
Як повідомляв портал "Коментарі", Дмитро Гордон розповів про прекрасне майбутнє Разумкова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини