Головна Новини Політика рада В оборонному комітеті сказали, як швидко розглянуть правки в законопроєкт про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В оборонному комітеті сказали, як швидко розглянуть правки в законопроєкт про мобілізацію

Оборонний комітет ВР очікує велику кількість правок в законопроєкт про мобілізацію. Як відзначив в коментарі «Суспільному» член комітету Федір Веніславський, до кінця лютого законопроєкт не розглянуть

15 лютого 2024, 11:55
Поділіться публікацією:

Народні депутати мають право вносити правки в законопроєкт про мобілізацію до кінця дня 21 лютого, саме тому 22 лютого оборонний комітет приступить до їх розгляду, говорить Веніславський. Політик прогнозує, що правок буде дуже багато, тому найймовірніше їх розглядатимуть протягом трьох днів.

В оборонному комітеті сказали, як швидко розглянуть правки в законопроєкт про мобілізацію

Федір Веніславський

"Точно ми його навряд чи встигнемо розглянути. Скажімо так, дуже мала ймовірність, що ми встигнемо розглянути у лютому", — сказав Веніславський.

Народний депутат розповів, що треба доопрацювати законопроєкт, після цього провести засідання комітету і проголосувати за кожну законодавчу пропозицію.

"Малоймовірно. Я не виключаю, але дуже малоймовірно. Комітет буде розглядати, як тільки закінчиться строк подачі цих законодавчих пропозицій, правок. Далі комітет у режимі буде опрацьовувати, далі буде засідання комітету. Коли воно буде — поки не можу сказати", — зазначив Веніславський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією нардепа Олексія Гончаренка, цього місяця законопроєкт про мобілізацію у другому читанні не розглядатимуть у Верховній Раді.

Про те, що оборонному комітету через велику кількість правок до законопроєкту про мобілізацію знадобиться час, щоб їх розглянути, заявив також голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він підкреслив, що як тільки комітет буде готовий, то законопроєкт внесуть на розгляд ВР, але все одно це буде не раніше 21 лютого, бо це останній день, коли можна подавати поправки до цього законопроєкту.

Також "Коментарі" розповідали, що народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Железняк вважає, що законопроєкт №10449 про посилення мобілізації в Україні може бутиприйнятий на початку березня, а почне діяти з квітня 2024 року. Таким чином народний депутат очікує, що законопроєкт про посилення мобілізації буде вдруге проголосований у Верховній Раді до кінця лютого, а підписаний президентом України буде вже у березні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://suspilne.media/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини