Головна Новини Політика рада Стефанчук розповів, чому швидкого прийняття законопроєкту про мобілізацію чекати не варто
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчук розповів, чому швидкого прийняття законопроєкту про мобілізацію чекати не варто

Руслан Стефанчук детально розповів, що відбувається із законопроєктом про мобілізацію

15 лютого 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Наразі в парламенті триває "велика дискусія" щодо законопроєкту по удосконаленню мобілізації. Друге читання може відбутися не раніше ніж 21 лютого. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю телеканалу "Рада" зробив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Стефанчук розповів, чому швидкого прийняття законопроєкту про мобілізацію чекати не варто

Руслан Стефанчук. Фото: сайт Верховної Ради

"Верховна Рада має 14 днів між першим і другим читанням, щоб народні депутати могли внести свої поправки. Зараз ведеться велика дискусія... далі він доопрацьовується в комітеті, як тільки комітет буде готовий (Ред. – законопроєкт винесуть на друге читання)" , – зазначив спікер парламенту.

Він додав, що все одно розгляд законопроєкту може відбутися не раніше 21 лютого, тому що це останній день, коли можна подавати поправки до цього законопроєкту. Враховуючи те, який великий коридор цих поправок, є велика ймовірність, що досить тривалий час знадобиться комітету на прийняття або, навпаки, неприйняття цих поправок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — резонансний законопроєкт про мобілізацію, підтриманий Верховною Радою у першому читанні, може остаточно бути проголосований до кінця лютого, а набути чинності – на початку квітня. Дебати навколо нього продовжуються, причому у цивільних і військових тут, як правило, різний погляд на ситуацію. Більше того, деякі представники ЗСУ вважають, що пріоритетом державної політики влади має стати військова підготовка всіх цивільних. Як ситуація із законопроектом про мобілізацію та власне мобілізацією може розвиватися далі? Які моменти тут важливо врахувати? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міноборони щось не дочули: у Раді оцінили новий законопроект про мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини