Головна Новини Політика рада Українським прикордонникам дозволено використовувати зброю та військову техніку - Верховна Рада
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським прикордонникам дозволено використовувати зброю та військову техніку - Верховна Рада

Державна прикордонна служба завдяки новому рішенню депутатів отримала більше прав

18 листопада 2021, 16:34
Поділіться публікацією:

Парламент розширив повноваження прикордонної служби. Тепер вони зможуть активніше діяти проти порушників, інформує прес-служба Верховної Ради України.

Українським прикордонникам дозволено використовувати зброю та військову техніку - Верховна Рада

Прикордонники отримали більше можливостей для виконання своїх обов'язків - ілюстративне фото з мережі

Під час засідання 18 листопада 2021 р. депутати внесли зміни до Закону України "Про Державну прикордонну службу" (ДПС), підтримавши законопроєкт №5232. Завдяки цим змінам прикордонники отримали можливість використовувати певні заходи примусу, а також бойову техніку та озброєння.

Внесено зміни у права працівників ДПС стосовно огляду, який може відбутись під час перетину кордону. Зокрема вони мають право поверхнево оглядати людей, їхні речі, товари і транспорт, а також здійснювати особистий докладний огляд. За потреби, деякі речі дозволено вилучати: речові докази або предмети, які можуть зашкодити життю чи здоров'ю.

Також дозволено застосовувати різні заходи примусу до ймовірних порушників. Важливим є те, що умови та межі примусу прикордонники встановлюватимуть самостійно, залежно від конкретної ситуації. Крім того вони ж визначатимуть, як саме використовувати заходи та інструменти примусу, які є у їхньому розпорядженні.

Законопроєкт №5232 був підготовлений ще весною 2021 р. Його прийняття, ймовірно, лише опосередковано пов'язане з ситуацією на північному кордоні України, де виникла загроза наприву мігрантів з Білорусі, які прагнуть через Польщу потрапити до Німеччини та ЄС. 

Ще вчора 17 листопада Прикордонна служба Польщі звітувала, що зупинила 501 спробу незаконного перетину кордону. Також зафіксовано кілька спроб силових нападів груп, у складі яких було до 500 осіб. Зараз агентство NEXTА інформує, що табір біженців опустів — усіх перевезено до логістичного центру, створеного Білоруссю. У Мінському аеропорту 374 іракських мігрантів завантажуються у літак, щоб повернутись на батьківщину.

Про те, як Лукашенко та Меркель спілкувались телефоном щодо проблеми нелегальних мігрантів, які наполегливо рвуться у Польщу, видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини