Головна Новини Політика рада Україна перетворена в аналог путінської Росії - експерт про боротьбу з олігархами
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна перетворена в аналог путінської Росії - експерт про боротьбу з олігархами

Закон про деолігархізацію прийнято з порушеннями та без розгляду правок

24 вересня 2021, 16:10
Поділіться публікацією:

Народні депутати таки прийняли Закон "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значний економічний або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" № 5599.

Україна перетворена в аналог путінської Росії - експерт про боротьбу з олігархами

Закон про боротьбу з олігархами прийнятий, фото з відкритих джерел

Політичний експерт Павло Нусс поділився з виданням "Коментарі" своєю точкою зору щодо затвердження "законопроєкту про деолігархізацію". Експерт наголосив, що цей новий закон був прийнятий із грубим порушенням законодавства й порушенням регламенту та провів паралель з Росією за президента Путіна.

"Слуги вирішили, що правок до Закону треба лише 13. Опозиційні правки заблоковані. Парламентаризм убитий. З грубим порушенням Закону, регламенту і всього чого можна, Верховна Рада прийняла закон про створення реєстру олігархів і про позбавлення їх деяких прав. Законопроєкт №5599 президента Володимира Зеленського в цілому підтримали 279 депутатів. Офіційно, сьогодні Україна перетворена в аналог путінської Росії. Путін також "боровся" з "олігархами", взявши під контроль, а фактично рейданув їхні активи з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками для самої Росії. Найдивовижніше, що "ЗА" проголосували найбільш олігархічні фракції та групи "Довіра" Веревського і "За майбутнє" Коломойського", — зазначив експерт.

Також Павло Нусс додав, що закон про "деолігархізацію" прийнятий з огляду на переслідування чинною владою політичних цілей.

"Дивлюся на це свавілля Зе-фракції та віцеспікера Стефанчука, який в найгрубіший спосіб, порушивши регламент, протягує так званий "закон про олігархів", і розумію, що ми зовсім мали рацію, коли говорили, що цей закон виключно проти Порошенка і за узурпацію влади", — розповів Нусс.

Експерт додав, що президент запропонував внести правку про право Антимонопольного комітету, а не РНБО вносити олігархів до реєстру й назвав прийняття цієї правки нашвидкуруч "брудною роботою". Крім того, Павло Нусс зазначив, що Венеційська комісія засуджує цю редакцію закону, але владі, схоже, все одно.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти пояснили, чи вдасться зменшити вплив олігархів в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини